KALKULACIJE

Ovaj poraz je katastrofa za Hrvatsku! Sada smo u jako teškoj situaciji

Jonkoping: Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - Egipat
Foto: PIXSELL
1/7
13.01.2023.
u 21:55

Zbog uvjerljivog poraza od Egipta, prijeti nam da se čak i u slučaju pobjede nad Danskom i svima ostalima oprostimo od SP-a nakon drugog kruga

Uvjerljiv poraz od Egipta (22:31) jako nas je udaljio od željenog plasmana u četvrtfinale SP-a, što je bio zacrtani cilj uoči odlaska u Švedsku. Naime, sada je jasno da u drugi krug možemo prenijeti samo dva boda (u slučaju da u preostala dva kola pobijedimo SAD i Maroko), a onda ćemo se križati s skupinom iz koje će dalje sigurno Danska, te još dvije reprezentacije između Tunisa, Belgije i Bahreina. Za očekivati je da će iz te skupine četiri boda prenijeti Danska, kao što će iz naše četiri boda, sada je to vrlo izgledno, prenijeti Egipat.

>> Pogledajte i hrvatske navijače u Švedskoj (izvještava Damir Mrvec)

U novonastaloj grupi bit će šest reprezentacija, po tri iz naše grupe G i iz grupe H, a u četvrtfinale će samo dvije. To znači da bismo za prolazak dalje sigurno trebali pobjedu protiv Danske i preostale dvije reprezentacije iz skupine H, no možda nam ni to ne bi bilo dovoljno za prolazak dalje!

Naime, postoji izgledna šansa da bi se u tom slučaju zatvorio krug između nas, Danske i Egipta. U slučaju da mi pobijedimo Dansku, a Danska Egipat, obzirom na večerašnji uvjerljivi poraz protiv Egipćana u tom bi krugu Hrvatska bila bez izgleda. Naravno, do prva dva mjesta mogli bismo jedino pod uvjetom da dođemo do uvjerljive pobjede nad Danskom, a tako nešto s ovakvom igrom teško je očekivati. Naši su znali da je ova utakmica protiv Egipta bila presudna za prolazak dalje, ali kauboji su svejedno bili neprepoznatljivi. I sada se, nažalost, čini izglednije da ni drugi put zaredom na SP-u nećemo među osam najboljih. No, ne treba se predati dok god postoje šanse za preokretom.

Komentara 43

KA
kažemja
22:10 13.01.2023.

Ovo je bilo za očekivati.Ne znam čemu uopće tolike pripreme.Da su se jučer skupili ne bi ništa gore prošli nego sad.Rukomet nam je u slobodnom padu .Nismo više niti u prvih deset u svijetu.A ovaj Horvat ... nemam riječi,tko njega uopće drži tolike godine.Nikakav rezultat nema a prije se za osvojenu broncu davalo otkaz izbornicima.

BI
billynik
22:22 13.01.2023.

Sva ekipa iz rukometnog saveza zajedno s Červarom i Horvatom treba dati ostavku i otići. Rukomet nam je na putu da završi ako naša košarka.

DU
Deleted user
22:15 13.01.2023.

Kratko i jasno: trener koji misli da će mu u današnjem turbo brzom rukometu obranu držati Musa i Gojun...taj nema blage veze o rukometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije