jak igrački kadar

Ovako bi Dinamo trebao izgledati na otvaranju sezone. Jakirović ima dvojbe na dvije pozicije

storyeditor/2024-07-24/PXL_230724_117870106.jpg
31.07.2024.
u 08:00

Koliko je Dinamo jak, govori i činjenica da će Jakirović moći uvesti Torrentea ili Mmaeea, pa i Bernauera u zadnju liniju, da krene li s Ristovskim, može uvijek ući Ogiwara, da u vezi čekaju Ademi, Rog, Ivančić i odlični mladi Pavić, polivalentni Kačavenda koji je isto 'krpao' desno krilo, da će tu biti i Stojković kad bude potpuno spreman.

Po onome što smo dosad mogli vidjeti Dinamo spreman dočekuje početak sezone (petak u Maksimiru s Istrom), igrački kadar nije doživio tektonske promjene iako su neki igrači otišli i neki došli. Nakon obavljenih priprema ne bi se reklo da trener Sergej Jakirović loše spava.

Tko uz Théophilea?

U svojoj svlačionici ima kvalitetu, većina igrača koji su iznijeli prošlu sezonu i sad je na okupu iako to ne znači da će tako ostati dok kraja prijelaznog roka. No, gledajući trenutačnu situaciju, veći dio momčadi se zna. Doduše, ima još nekih dvojbi oko toga tko će u petak startati, ali Jakirović je ionako rekao da on nema prvih 11 igrača, nego prvih 15. A kako ima i širi kadar od tih 15, može se reći da trener plavih ima slatke brige.

Dakle, sigurno je da će vratima biti Nevistić kojem leđa čuvaju pričuvni vratari Zagorac i Filipović, sigurni stoper je Théophile, a dvojba je oko drugog stopera, plavi su doveli dva nova braniča, Mmaeea i Torrentea. Tu je još i Bernauer koji se lakše ozlijedio u susretu sa Šahtarom te Perić koji još nije spreman za utakmice. Dakle, Jakirović mora odlučiti hoće li uz Théophilea krenuti Mmaee ili Torrente. Dvojba su i bekovi, sigurno je da će igrati odlični Pierre-Gabriel, ali je pitanje na kojoj strani. Dosad je Ristovski uglavnom imao prednost pa je Francuz išao na poziciju lijevog beka gdje je jednako dobar. No na lijevom beku plavi imaju i Ogiwaru koji, igra li Ristovski koji protiv Šahtara nije igrao dobro, seli na klupu.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

storyeditor/2024-07-24/PXL_230724_117870106.jpg
1/24

U sredini će zacijelo biti Mišić i Sučić, ne ode li Petar Sučić iz Dinama, desetka bi trebala biti rezervirana za Martina Baturinu koji je prije Šahtara imao virozu, ali se oporavio. Mjesto centarfora drži Bruno Petković. I onda dolazimo do krilnih pozicija. Plavi, osim Darija Špikića, nemaju drugo desno krilo, a Špikić je propustio dobar dio priprema zbog ozljede i stalno se nagađa da je na odlasku iako se njemu iz Dinama baš i ne ide.

Zbog toga je Jakirović poslao Hoxhu na lijevo krilo, a za tu je poziciju doveden Marko Pjaca koji je tako preselio na desno krilo. I živahan je Pjaca, prodoran, ali ne dolazi na svoju "pravu nogu" kao kad igra na lijevoj strani. Teško je Hoxhu maknuti s te pozicije jer je već sad u jako dobroj formi, igra odlično kao što je, nažalost, igrao i za Albaniju protiv Hrvatske. Hoxha sjajno probija tu stranu, opasan je, ali s druge je strane šteta držati Pjacu na desnoj strani. Istina, plavi i dalje traže desno krilo, i dalje pokušavaju sve dogovoriti s Rijekom oko dolaska Marca Pašalića. No tek će onda morati Jakirović smišljati kako će kombinirati s Hoxhom i Pjacom, oba zaslužuju igrati po svojim kvalitetama.

Strašno jaka klupa

Koliko je Dinamo jak, govori i činjenica da će Jakirović moći uvesti Torrentea ili Mmaeea, pa i Bernauera u zadnju liniju, da krene li s Ristovskim, može uvijek ući Ogiwara, da u vezi čekaju Ademi, Rog, Ivančić i odlični mladi Pavić, polivalentni Kačavenda koji je isto 'krpao' desno krilo, da će tu biti i Stojković kad bude potpuno spreman. Ima i Kulenovića koji mu daje mogućnost da zaigra i s dva napadača. Doduše, trećeg nema nakon odlaska Brodića, zato i tu plavi traže pojačanje.

VEZANI ČLANCI:

To je ogromna koncentracija kvalitete kakvu nema ni jedan naš klub. Što je i razumljivo jer plavi će ponovno imati ogroman broj utakmica s obzirom na to da će igrati u skupini Lige prvaka ili Europske lige. Više nema odgađanja utakmica zbog europskih ispita i plavima treba takav kadar.

Dinamo kreće s Istrom u Maksimiru, slijedi gostovanje kod Osijeka pa mu prije prvog europskog ispita, play-offa Lige prvaka, dolazi Šibenik i plavi 'gađaju' svih devet bodova te se kroz te utakmice dodatni posložiti i uigrati, tu bi se trebala iskristalizirati i momčad s kojom će se krenuti u europski ispit 20. ili 21. kolovoza. Vjerujemo da Jakirović već ima nacrtanu momčad za Istru, da je neke od spomenutih dvojbi već otklonio, ali petak će svakako biti zanimljiv..

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Provokator1
Provokator1
08:34 31.07.2024.

dokle god se ti oslanjaš i ozbiljno računaš na usluge Ademija, Theophila, Bernauera, Mišića i Kulenovića nema tu sreće.....

NI
nitram
17:08 31.07.2024.

mozete li mi reci tko ce tu davati golove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije