PALA JE PRESUDA

Ovo će boljeti: Rijeka dobila drakonsku kaznu UEFA-e zbog divljanja navijača u Ljubljani

Ljubljana: Armada bakljadom prekinula utakmicu, policija morala isprazniti tribinu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
11.09.2024.
u 14:41

Riječani su protiv Olimpije doživjeli najteži europski poraz u povijesti, a ova financijska kazna će, iako je bila očekivana, teško pasti na proračun na Rujevici

HNK Rijeka je saznala kaznu zbog divljanja navijača na dvoboju playoff-runde Konferencijske lige u Ljubljani protiv Olimpije. Podsjetimo, hrvatski viceprvak teško je poražen u glavnom gradu Slovenije (5:0) nakon čega je ispao iz Europe za ovu sezonu. Navijači su bacali baklje na teren i druge tribine, uništavali stolice...

Dugo se čekala konačna kazna krovne europske nogometne federacije (UEFA), a ona je obznanjena ove srijede. Rijeka je kažnjena sa 100 tisuća eura, a njeni navijači neće smjeti biti na tribinama na tri sljedeće gostujuće europske utakmice. Povrh svega, Rijeka je dobila nalog da kontaktira Olimpiju oko razbijenih stvari na stadionu, spominje se oko 300 porušenih sjedalica.Rijeka je kažnjena zbog baklji, bacanja objekata, nereda i uništavanja od strane njenih navijača.

Riječani su protiv Olimpije doživjeli najteži europski poraz u povijesti, a ova financijska kazna će, iako je bila očekivana, teško pasti na proračun na Rujevici. Doduše, kažnjeni su i Slovenci, i to uvjetno na 85 tisuća eura zbog rasističkih povika. UEFA je naložila i zatvaranje dijela stadiona u Stožicama za sljedeću europsku domaću utakmicu. Kazna Olimpiji aktivirat će se u slučaju da se ponove slični incidenti u sljedeće dvije godine.

Ključne riječi

Komentara 4

OL
olujasviholuja
20:04 11.09.2024.

Sad tu kaznu prosljediti navijačima, zna se imenom i prezimenom tko je kupio ulaznicu za taj sektori, neka oni plate, drugi puta bit će mirni ko bubice

AN
astro.naut
15:18 11.09.2024.

Naravno, kada stalno izvještavate o tome što tzv. Torcida, BBB i Armada rade na utakmicama i kako su "napravili ugođaj", itd. dolazi do ovakvih situacija samo da bi dobili jos vise medijskog prostora. Za početak, trebalo bi ih potpuno ignorirati i prestati koristiti te njihove izraze, jednostavno ih nazivati huliganima. Hajduk, Dinamo i Rijeka trebaju prekinuti bilo kakav kontakt s tim skupinama. Hrvatski građani koji civilizirano prate nogomet, kao i mi porezni obveznici koji financiramo HNS, zapravo financiramo te nasilnike i njihove izgrede.

Avatar Stradun
Stradun
17:10 12.09.2024.

HNK Rijeka treba platiti kaznu? Zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije