PROLAZAK UZ UPITNIKE

Ovo što je Dinamo pokazao nije dovoljno ni za Ludogorec, a kamoli za Ligu prvaka

Druga utakmica 2. pretkola UEFA Lige prvaka FC Shkupi 1927 - GNK Dinamo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
27.07.2022.
u 07:00

Ovo je bilo daleko ispod razine maksimirske momčadi i svakako neće biti dovoljno za utakmice s bugarskim prvakom, a pogotovu ne za nastupe u željenoj Ligi prvaka. No, ovako su osigurali europsku jesen, ako dalje i ne prođu igrat će u skupini Konferencijske lige.

Dinamo će igrati u trećem pretkolu Lige prvaka, plavi su u Skoplju s 1:0 pogotkom Ademija pobijedili Shkupi i s maksimirskih 2:2 idu na Ludogorec s kojim će igrati već sljedećeg tjedna. No, koliko god je najvažniji prolazak plavih, toliko je i zabrinjavajuća njihova igra, ovo je bilo daleko ispod razine maksimirske momčadi i svakako neće biti dovoljno za utakmice s bugarskim prvakom, a pogotovu ne za nastupe u željenoj Ligi prvaka. No, ovako su osigurali europsku jesen, ako dalje i ne prođu igrat će u skupini Konferencijske lige.

Menalo pravi džoker

Dinamov trener Ante Čačić ovaj put se nije odlučio ne neku 'kemiju' sa sastavom, a ni sa sustavom. Puno puta je govorio da plavima najviše odgovara formacija 4-2-3-1, no sam je onda od toga odustao. Sada nije, odlučio se za igru s jednim napadačem, prednost pred Drmićem dobio je Bruno Petković, iza njega je ordinirao Ivanušec, na krilnim pozicijama su bili Špikić i Oršić, ostalo je bilo uglavnom uobičajeno, pa je tako i Ljubičić ponovno bio na lijevom boku iako je protiv Slavena Belupa, pogotovu ofenzivno, dobro igrao Bočkaj.

Iako je sve postavio logično, Čačiću to nije donijelo ništa dobroga u prvom poluvremenu u Skoplju. Još je uspio Dinamo par puta zaprijetiti udarcima glavom koje je obranio domaći vratar, udarci Ivanušeca i Špikića završili su bloku.

No, kako je povrijeme odmicalo, Shkupi je bio sve bolji i opasniji. Pokušali su domaći s nekoliko dalekometnih udaraca, a onda u 41. minuti imali i veliku priliku. Cephas je pretrčao Ljubičića kao brzi vlak i srećom po plave iskosa s lijeve strane pucao pored suprotne vratnice.

Mogao je Dinamo na odmor s vodstvom, u sudačkoj nadoknadi sretno je lopta došla do Petkovića koji je krenuo sam prema vrataru, pokušao ga je 'rolati', ali nije uspio.

Bilo je to očajno poluvrijeme Dinama, kad bi ga se bar moglo zaboraviti. Statistika je bila malo na strani plavih, ali ovaj put ta statistika nije značila baš ništa za maksimirsku momčad koja je trebala pobjedu u Skoplju da bi prošla, ali je igrala toliko neinventivno, s puno grešaka i s takvom igrom nisu ponudili ništa dobroga, svakako ne dovoljno da bi vodili i otvorili si vrata trećeg pretkola Lige prvaka.

Dinamo je dosad primao rane pogotke, ako je nekome utjeha, ovaj put nisu kapitulirali, a tko zna, možda bi bilo bolje da jesu jer su se nakon tih rezultatskih minusa znatno dizali i puno bolje igrali.

Čačić je već na poluvremenu povukao prvi potez, umjesto Špikića uveo je Menala i to mu se odmah isplatilo, nakon manje od dvije minute igre u nastavku Menalo se sjajno snašao, vidio samog Ademija i kapetan plavih je bez problema s deset metara pogodio za vodstvo plavih kojima je tada, bar djelomično, mogao pasti kamen sa srca.

Par minuta kasnije Menalo je i zabio na Petkovićevo dodavanje, nažalost, suci su označili zaleđe i dojam je da su pogriješili, ali na ovim utakmicama nema VAR-a. Plavi su gotovo istu kombinaciju ponovili minutu kasnije, no sad Menalo nije stigao pospremiti loptu u mrežu. Nije stigao ni Petković poentirati, a svoj udarac okušao je i Oršić, malo preko vratnice.

Potom je Dinamo opet stao, utakmica se razvodnila, tek je na kraju Shkupi pokušao pritisnuti. Rasla je i nervoza pa je bilo i naguravanja igrača u sudačkoj nadoknadi u kojoj su plavi 'krali' vrijeme ne bi li sačuvali tu minimalnu prednost. Dosta žalosno s obzirom na to da je Dinamo bio veliki favorit, a na kraju se služio i s takvim trikovima.

Na kraju je Dinamo prošao, igrat će protiv Ludogoreca u trećem pretkolu Lige prvaka, Bugari su izgubili u Irskoj od Shamrock Roversa s 2:1, ali su u prvom susretu slavili s 3:0.

>> Pogledajte i razgovor s Nenadom Črnkom

Ključne riječi

Komentara 42

DU
Deleted user
08:58 27.07.2022.

Panika tkzv navijaca u stvarnosti neprijatelja Dinama, jer Dinamo ide naprid, pobjeđuje, zarađuje novce. Upute im dolaze iz poljuda i vrha hnsa. Ante je iskusan trener, triba znat tempirano objeđivat s velikim brojem igrača. Svaka mu čast. Mrzitelji Dinama sa svojim nalogodavcima racunajuci i dasovica i junacija su tu da pokusaju na sve nacine razbiti Dinamo, svaki uspjeh pretvoriti u neuspjeh a svojim nalogodavcima iz poljuda svaki neuspjeh pretvoriti u uspjeh. Ali ne ide im baš kako su zamislili, idemo Dinamo idemo Ante

DU
Deleted user
08:59 27.07.2022.

sve sami znalci na komentarima, a da stavimo dasovica i junacija za trenere Dinama

BU
bum5bar
09:17 27.07.2022.

Što bi tek bilo da Dinamo igra dobro osvojili bi ligu prvaka jer Dinamo pobjeđuje i kad igra loše nama se nemože dogoditi Gzira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije