niz uspjeha

Ovo su sva finala Lionela Messija

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
14.05.2015.
u 19:20

Pobijedio je u 16 finalnih utakmica, a izgubio je sedam.

Lionel Messi igrao je u 26 finalnih utakmica, a ukupno je u njima postigao 20 pogodaka. Pobijedio je u 16 finalnih utakmica, a izgubio je sedam.

Prvo finale odigrao je 2. srpnja 2005. na Svjetskom prvenstvu reprezentacija do 20 godina. Njegova Argentina pobijedila je Nigeriju sa 2:1. U finalu u Nizozemskoj postigao je dva pogotka s bijele točke i donio je Argentini novi trofej u mlađoj kategoriji. Turnir je započeo s klupe, ali je Francisco Ferraro predvidio da se radi o nogometnom geniju, pa je natjecanje završio sa šest pogodaka, zlatnom kopačkom i zlatnom loptom.

Prvo finale s Barcelonom igrao je 17. kolovoza 2006. Barca je pobijedila Espanyol s rezultatom 1:0 u španjolskom Superkupu. Na terenu je zamijenio Ludovica Giulyja, igrao je posljednjih pola sata, a francuski je napadač zabio pobjednički pogodak.

O svim ostalim finalima Lionela Messija čitajte na portalu Goal.com.

>>Četiri finala zaredom nemaju Englezi, Talijani, Nizozemci..., imaju Hrvati!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije