F1 SELI NA SPTV

Ozmec: Naši prijenosi formule koristit će i hrvatskom sportu

'Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel of Germany signs an autograph in the paddock during a training session at the Circuit de Catalunya racetrack in Montmelo, near Barcelona, February 19, 201
'ALBERT GEA'
08.03.2013.
u 09:21

- Za prvu sezonu bit ćemo zadovoljni ako, što se formule 1 tiče, budemo na pozitivnoj nuli - kaže Jura Ozmec.

Nakon dvogodišnjeg smucanja po lokalnim televizijama, formula 1 se na velika vrata vraća u hrvatski medijski prostor. I to već od 16. ožujka ove godine. Neće je, doduše, biti na Hrvatskoj televiziji, nego kod njezine \"mlađe sestre\" Sportske televizije, koja također ima nacionalnu koncesiju. Što je to Sportsku televiziju, koju je pokrenuo Hrvatski olimpijski odbor (i njezin je vlasnik), usmjerilo prema formuli 1, ako se dosad govorilo da joj je prije svega na srcu hrvatski sport (pogotovu tzv. mali sportovi)? A u formuli 1, kao što se zna, hrvatskih vozača nema.

Prve godine pozitivna nula

Jura Ozmec, glavni urednik SPTV-a, tvrdi da je ta protuslovnost samo prividna.

– Mi smo i komercijalna televizija koja mora preživjeti. Vjerujemo da će nam prijenosi formule 1 donijeti više gledanosti, a od toga će imati koristi i ostale naše emisije i prijenosi pa tako i domaći sport, koji će onda moći računati na više recipijenata. Očekujemo, naravno, i zaradu, ali vjerojatno ne već prve godine. Za prvu sezonu bit ćemo zadovoljni ako, što se formule 1 tiče, budemo na pozitivnoj nuli – kaže Ozmec.

Neki će taj potez SPTV-a pozdraviti, no mnogi mu se i čude. Kažu, ako je formula 1 tako komercijalno isplativa – kako tvrde Kreator grupa (vlasnik medijskih prava) i Ivan Blažičko – zašto je nisu prigrlile komercijalne televizije kao što su RTL i Nova TV. Ozmec ima odgovor i na tu nedoumicu.

– Aranžman s formulom 1 osim prijenosa same utrke traži i prijenos kvalifikacija subotom. A to mnogim televizijama ne odgovara jer im remeti uobičajenu programsku shemu.

HTV plaćao 15 milijuna

Ozmec nam nije otkrio koliko će prijenosi formule 1 godišnje stajati opravdavši se poslovnom tajnom. No, vjerojatno ne manje od četiri milijuna kuna (HTV je nekad plaćao i po 15 milijuna kuna godišnje). No i četiri milijuna su iznos koji neće biti lako opravdati.

Mnogi u ovom okretanju \"oktanskom cirkusu\" Zlatka Mateše i SPTV-a vide traženje slamke spasa jer je recesija i u toj medijskoj kući (kao uostalom i u većini drugih) uzela danak. U sklopu famoznog restrukturiranja ovih je dana otkaz dobilo 20-ak novinara i suradnika. Nezadovoljan takvim potezom uprave i vlasnika, Marin Šarec, zamjenik glavnog urednika, i sam je dao otkaz.

Hoće li SPTV u formuli 1 pronaći formulu preživljavanja, vidjet ćemo vrlo brzo.

Komentara 1

Učitelj
11:13 08.03.2013.

a gdje vam je nogomet? koga zanima bilo kaj drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije