ZALOG ZA UZVRAT

Dinamo sjajnim pogotkom Fernandesa do minimalne pobjede protiv Istre

Istra - Dinamo
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
11.02.2015.
u 18:47

Dugo su modri lomili Pamićevu momčad, ali u 57. su nakon sjajne minijature Čileanca stigli do cilja.

Nogometaši Dinama napravili su veliki korak prema polufinalu Kupa, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici slavili su na Aldo Drosini protiv Istre 1961 sa 1:0 (0:0). Presudio je gol Juniora Fernandesa u 57. minuti.

Dinamo je uspavano ušao u utakmicu, u prvih 20 minuta tek je nešto iz daljine pokušavao Ćorić. Prvu pravu akciju plavi su odigrali tek u 40. minuti. Povukao je Fernandes, proslijedio za Machada, no kada je lopta stigla do Pjace, on je traljavo vratio loptu umjesto da puca po golu.

U prvih 45 minuta gledatelji na Drosini vrlo su malo vidjeli od nogometa, no u nastavak su plavi ušli puno angažiranije. I ubrzo su poveli golom Fernandesa u 57. minuti. Jučer vrlo dobri Machado poslao je dugu "loptu s očima" prema Fernandesu, koji je majstorski lobao istrčalog Drevena. Plavi su lakoćom održali vodstvo do kraja utakmice, a mogli su i uvjerljivije pobijediti da su Taravel i Cekici bili precizniji.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Dinamo može biti zadovoljan pobjedom, no utakmica u Puli pokazala je da Zoran Mamić nakon odlaska Čopa i Brozovića još nije do kraja složio igru plavih. Ali, hrabro je u drugom dijelu uveo dvojicu debitanata i velikih talenata, 20-godišnjeg Sarajliju Hodžića i 18-godišnjeg Albanca Cekicija.

Ognjen Vukojević silom prilika morao je igrati stopera.

- Igrao sam tu poziciji u Kijevu i u pripremnim utakmicama za Dinamo, a mislim da smo Sigali i ja odlično surađivali. Sporazumijevamo se na hrvatskom jeziku, a kada zapne, govorim mu na engleskom – otkrio je Ogi.

Arijanu Ademiju nije bilo lako, bio je bez dvojice igrača koji su mu činili društvo u vezi protekle sezone. Brozović je otišao u Inter, a Antolić nije igrao zbog ozljede leđa.

- Nije lako, još se privikavam na promjene, ali mladi igrači koji ulaze su sjajni i nadomjestit će Brozovića i Čopa. Prednost protiv Istre je značajna, ali ne smijemo ih podcijeniti u uzvratu, ništa nije gotovo – rekao je Ademi.

Istra je zbog ozljeda na klupi jučer imala svega pet igrača, a zaigrao je i 16-godišnji Urošević.

- Rijetko kada čestitam svojim igračima na porazu, ali ovaj put jesam. Vrlo dobro su parirali protiv puno kvalitetnijeg Dinama – rekao je trener Istre Igor Pamić, dok je Dinamov Zoran Mamić zaključio:

- Istra je bila vrlo čvrsta, neugodna, agresivna, a nama je na ovom teškom terenu bilo nemoguće kombinirati. Žao mi je što u zadnjih 15 minuta nismo zabili i drugi gol.

Uzvratna utakmica igra se u Maksimiru 4. ožujka.

Domaći Demoni u nekoliko su navrata jučer tražili odlazak Uprave. Ruskom vlasniku Mihailu Ščeglovu velikim su transparentom poručili: "Ili uloži, ili prodaj klub". Navijači se nadaju da će klub preuzeti Amerikanac Michael Glover, koji je svojedobno želio kupiti Hajduk, a sada želi 51 posto Istre. Amerikanac ima u planu 300 metara od Drosine sagraditi nogometni kamp s četiri igrališta i hotelom, no pregovori sa Ščeglovom zapeli su zbog novca, nisu se našli u ponudi i potražnji.

ISTRA 1961 – DINAMO 0:1

PULA – Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 1500. Vrijeme ugodno. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek).

ISTRA 1961: Dreven 5.5 – Lorran 5.5, Bastos 6, Gregov 5.5, Heister 6.5 - Matoš 6, Obšivač 6 – Jordan 5.5, Jo 5,5 (od 73. Janušević), Tomić 5.5 – Špehar 5.5 (od 64. Dalić -). Trener: Igor Pamić.

DINAMO: Ježina 6 – Pinto 6, Sigali 6, Vukojević 6, Taravel 6 - Machado 6.5, Ademi 6 (od 74. Goncalo -), Ćorić 6 – Fernandes 7, Pjaca 6 (od 81. Cekici - ); Henriquez 5.5 (od 68. Hodžić -). Trener: Zoran Mamić.

Strijelac: 0:1 Fernandes (57., Machado)

Igrač utakmice: Junior Fernandes

>> Hajduk protiv Vinogradara riješio prolaz u polufinale nakon prvih 90 minuta

>> Mamić: Cijenim Pamića, svake godine od Istre složi kvalitetnu momčad

Komentara 8

MA
Mar...anac
17:53 11.02.2015.

Losa igra obje strane.Igraci su jos tvrdi na lopti.Nema tu ni organiziranih napada ni zara u igri. A ovi crveni bbb bezobrazni divljaci su mi vec dosadili. Kad ce vec jednom policija privesti te huligane za remecenje javnog reda i mira. Tim divljacima nije mjesto na stadionima.Na prve povike ,treba ih udaljiti.

NA
NaTakoTeJaNa...
20:41 11.02.2015.

Dinamo nema ni navijace ni gledatelje,umjesto njih ima huligane

GD
goran.durinic
19:55 11.02.2015.

Glavno je da su pobjedili ali oni sami moraju razmišljati o svojoj igri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije