ILIČEVIĆ I BADELJ 'VISE'

Andrej Panadić: Rasplakao bih se kada bi moj HSV ispao iz lige

Milan Badelj
Foto: NPH/Pixsell
10.05.2014.
u 10:40

- Ma rasplakao bih se! Jako sam vezan uz taj klub i drhtat ću danas osluškujući vijesti iz Njemačke - rekao je Panadić.

Oči cijele Europe bit će danas uprte u bundesligaški sraz Mainza i HSV-a iz kojega bi se (poklope li se rezultati konkurenata) mogla izroditi senzacija – ispadanje bivšega europskog prvaka iz 1. njemačke lige.

Senzacija zato što je HSV jedini bundesligaš od 1963. koji nikada nije ispao i zato što se radi o jednome od najvećih njemačkih klubova, sa čak sedam naslova prvaka. Kakav bi to bio šok za “rothosen” (crvene hlačice), među ostalim i za dvojicu hrvatskih reprezentativaca, Ivu Iličevića i Milana Badelja. Tko zna kako bi se ispadanje odrazilo na njihov moral uoči početka priprema za SP...

Nigdje takva privrženost

Međutim, ne treba sve gledati tako crno. Tko kaže da HSV danas ne može svladati Mainz u gostima i spasiti se u velikom stilu. Sada je na 16. mjestu sa 27 bodova, a iza njega su samo Nürnberg sa 26 i Braunschweig sa 25. Svi su još u igri, a 16. klub ići će u doigravanje za ostanak u ligi protiv trećega drugoligaša, najvjerojatnije Fürtha.

- Želim vjerovati da se HSV-u neće dogoditi najgore, teško mi je uopće i zamisliti da bi mogao ispasti - kazao je bivši stoper HSV-a, danas skaut hrvatske reprezentacije Andrej Panadić.

Kaže kako mu je HSV, poslije Dinama, bio najdraži klub u kojemu je igrao?

- Dobro sam se osjećao u svakome klubu u kojem sam vidio da me i publika voli. Osjećao sam to i u Nagoyi, ali takvu privrženost kakvu sam osjetio kod navijača HSV-a nemoguće je opisati. I zbog njih bi bila neprocjenjiva šteta kada bi HSV ispao, ali bila bi to katastrofa za grad, regiju, za klub koji je oduvijek bio institucija u svakome pogledu - dodao je Panadić.

Gdje je nastala pogreška, zašto je HSV potonuo?

- Možda je oko kluba puno struja, možda je transferna politika bila pogrešna. No, jedno znam: nisu smjeli dopustiti da u klubu važnu ulogu, pa i na mjestu trenera, nema netko od legendi kluba. Bivši igrači najbolje znaju kako taj klub diše iznutra, a imali bi i veću potporu navijača - ističe Panadić.

Peti po gledanosti

Pogodilo bi vas kada bi HSV ispao?

- Ma rasplakao bih se! Jako sam vezan uz taj klub i drhtat ću danas osluškujući vijesti iz Njemačke - zaključuje Panadić.

I neki kriteriji iz bundesligaške statistike govore u prilog katastrofi o kojoj govori Panadić. Ne bi li bilo poražavajuće da iz lige ispadne klub koji u prosjeku kod kuće gleda čak 51.825 ljudi (samo dvije Borussije, Bayern i Schalke imaju više gledatelja)?

Na kraju, vratimo se dvojici Hrvata u redovima HSV-a. U toj tmurnoj sezoni Ivo i Miki po ocjenama izvjestitelja spadaju u perjanice posrnula diva. Iličević s prosjekom 3,96 i Badelj s 3,80 su među sedmoricom igrača čiji je prosjek ispod jedva dovoljne četvorke (raspon 1 do 5). Dovoljno dobro i za Niku Kovača?

Olić i Perišić još su u igri za Ligu prvaka

Osim o putnicima u 2. Bundesligu, danas će se na njemačkim terenima odlučivati i o plasmanu u Ligu prvaka.

Sigurni su prvak Bayern i Borussia iz Dortmunda, najvjerojatnije i Schalke, a za četvrtu poziciju natječu se Bayer iz Leverkusena i Olićev i Perišićev Wolfsburg. Apotekari imaju bod više i lakšeg suparnika u posljednjem kolu.

Olić je u Ligi prvaka već igrao za moskovski CSKA, Hamburger SV i Bayern, a Perišić za dortmundsku Borussiju.

Parovi 34. kola, subota, 15.30: Bayern - Stuttgart, Schalke - Nürnberg, Bayer - Werder, Hannover - Freiburg, Wolfsburg - Borussia (M), Hoffenheim - Eintracht (B), Mainz - Hamburger SV, Augsburg - Eintracht (F), Hertha - Borussia (D).

>> Hoće li se Pep smilovati i dati Mandži priliku da bude prvi strijelac lige?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije