Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JE NAPETO

PAOK i Kotarski u dramatičnim okolonostima osvojili naslov prvaka Grčke ispred Vidinog AEK-a

Europa Conference League - Group G - Eintracht Frankfurt v PAOK
Kai Pfaffenbach/REUTERS
19.05.2024.
u 21:19

Tako je jedan Hrvat, 35-godišnji Domagoj Vida u dresu AEK-a, prepustio naslov prvaka svome sunarodnjaku, 11 godina mlađemu sunarodnjaku, sjajnome vrataru PAOK-a, Zabočaninu Dominiku Kotarskom.

Nogometaši PAOK-a iz Soluna, u dramatičnim okolnostima, osvojili su svoj četvrti naslov prvaka Grčke, prvi nakon 2019. godine, svladavši u posljednjem kolu prvenstva Aris s 2:1 u gostima, u gradskom derbiju. Odluka o grčkome prvaku pala je u posljednjem 36. kolu, u kojemu je PAOK-u igrala isključivo pobjeda nakon što je njegov veliki suparnik i branitelj naslova AEK u prošlom kolu bio poražen od Olympiacosa 0:2.

PAOK je toga dana razbio Panathinaikos sa 4:1 i put ka tituli bio mu je otvoren. Strijelci za PAOK u sinoćnjoj utakmici bili su Španjolac Brandon Tomas u 30. i Brazilac Taison u 62. minuti, a za Aris Loren Moron u 47. minuti. PAOK je od 78. minute s desetoricom igrača grčevito branio minimalnu prednost, nakon isključenja Michalidisa.

AEK je u posljednjem kolu svladao Lamiju s 3:0, što mu je bilo dovoljno samo za drugo mjesto. Prvak PAOK prvenstvo je okončao s 80 bodova, drugoplasirani AEK ima 78, a u kvalifikacije za Ligu prvaka ide i trećeplasirani Olympiacos. Tako je jedan Hrvat, 35-godišnji Domagoj Vida u dresu AEK-a, prepustio naslov prvaka svome sunarodnjaku, 11 godina mlađemu sunarodnjaku, sjajnome vrataru PAOK-a, Zabočaninu Dominiku Kotarskom.

Taj je stasiti Zagorec - u ovoj sezoni rekorder po broju nastupa među reprezentativcima - skupio čak 52 nastupa za PAOK u tri natjecanja, grčkom prvenstvu i kupu, te u Konferencijskoj ligi, u kojoj je PAOK eliminirao i Hajduk (u pretkolu) i Dinamo (u osmini finala). U 16 utakmica uspio je sačuvati mrežu netaknutom, ovo mu je prvi naslov prvaka u karijeri, a tržišna vrijednost mu je četiri milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije