27.09.2017. u 22:34
Trojac Neymar - Mbappe - Cavani zadavali su njemačkom prvaku mnogo problema i bili su stalna prijetnja Bayernovoj obrani

U susretu 2. kola B skupine nogometne Lige prvaka PSG je u Parizu pobijedio Bayern 3:0, Juventus je slavio protiv Olympiacosa 2:0 uz pogodak našeg Marija Mandžukića, dok je Barcelona je u Lisabonu porazila Sporting 1:0.

PSG je u derbiju večeri 'razbio' Bayern 3:0 potvrdivši kako će biti jedan od glavnih kandidata za europski tron. Bavarce je uništio sjajni napadački trio Neymar - Cavani - Mbappe. Cavani u 31. i Neymar u 63. minuti su postigli golove, dok je Mbappe upisao dvije asistencije. Među strijelce se upisao i Dani Alves u 2. minuti na Neymarovu asistenciju.

Bayernu je ovo bilo četvrto gostovanje u Parizu i četvrti poraz uz razliku pogodaka 1-9.

PSG nije mogao poželjeti bolje otvaranje utakmice. Domaćin je poveo već u drugoj minuti utakmice. Neymar je prošao tri suparnika po lijevoj strani, krenuo prema sredini i uposlio Alvesa, koji je zabio kroz noge Svena Ulreicha. Nakon primljenog pogotka Bavarci su imali tri lijepe prilike za izjednačenje. U 12. minuti je loše reagirao Thomas Muller, u 19. minuti je Alphonse Areola sjajno zaustavio udarac Javia Martineza, a u 22. minuti slabo je pucao i Robert Lewandowski.

Kazna je stigla u 31. minute nakon brze kontre koju je realizirao Cavani sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika PSG je razriješio u 63. minuti kada se među strijelce upisao i Neymar.

PSG - Bayern
1/14

U drugom susretu iz ove skupine Celtic je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht 3:0 ostvarivši prvu europsku pobjedu na posljednjih 17 gostovanja.

Celtic je poveo u 38. minuti golom Leigha Griffithsa, a na 2:0 je povisio Serigne Mbodji u 48. minuti skrenuvši loptu u vlastitu mrežu nakon udarca Patricka Robertsa. Priču je zaključio Sinclair golom u 90. minuti. Jozo Šimunović je odigrao cijeli susret za goste.

Na ljestvici vodi PSG sa šest bodova, Bayern i Celtic imaju po tri boda, a na začelju je Anderlecht bez bodova.

U skupini D pobjede su daleko teže nego što se očekivalo upisali Barcelona i Juventus. Barca je u Lisabonu porazila Sporting 1:0, dok je Juve u Torinu slavio protiv Olympiacosa 2:0.

Jedan od najboljih igrača u pobjedi torinskog sastava bio je Mario Mandžukić koji je sudjelovao u akciji za prvi, a potom i postigao drugi pogodak. Juventus se dugo mučio, a grčku obranu probio je Gonzalo Higuain u 69. minuti nakon akcije u kojoj je sudjelovao i naš igrač. Pobjedu europskog doprvaka potvrdio je upravo Mandžukić u 81. minuti. Dybala je pucao, Engeles počistio loptu s gol crte, ali i pogodio natrčalog Mandžukića.

Mandžukić je igrao cijeli susret, dok je Marko Pjaca još uvijek izvan stroja zbog ozljede. Juventusu je ovo bila 20-ta domaća utakmica u Ligi prvaka bez poraza.

PSG - Bayern
1/12

U drugom susretu Barcelona je u Lisabonu pobijedila Sporting 1:0, a presudio je autogol Coatesa u 49. minuti. Luiz Suarez je pucao glavom, a domaći stoper skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret.

Na ljestvici vodi Barcelona sa šest bodova, Juventus i Sporting imaju po tri boda, a Olympiacos je na nuli.

U skupini A Manchester United je upisao nova tri boda pobijedivši u Moskvi CSKA 4-1. Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena u kojem je United zabio tri gola, a strijelci su bili Romel Lukaku (4, 27) i Anthony Martial (19-11m). U nastavku susreta među strijelce se upisao i Hernik Mhitarjan (57), a poraz domaćina ublažio je Kučajev u 90. minuti.

United je ovom utakmicom još jednom potvrdio kako voli igrati u Moskvi u kojoj nikada nije izgubio, a igrao je osam puta. 'Crveni vragovi' su u Moskvi i osvojili Ligu prvaka 2008.

Basel je u drugom susretu 'razbio' Benficu 5:0. Domaćin je odigrao fantastično prvo poluvrijeme stigavši do prednosti 2-0 golovima Michaela Langa (2) i Dimitrija Oberlina (20). Basel je pobjedu osigurao u 60. minuti golom Rickyja van Wolfswinkela iz kaznenog udarca. U 69. minuti svoj drugi gol je zabio Oberlin, da bi u 77. minuti Riveros zabio za 5:0. Očajnu večer portugalskog velikana zaokružio je Andre Almeida koji je u 63. minuti isključen zbog oštrog prekršaja. 

Na ljestvici vodi Man. U. sa šest bodova, Basel i CSKA imaju po tri boda, dok je Benfica na začelju bez bodova.

U skupini C Chelsea je u Madridu porazio Atletico 2-1, premda je domaćin vodio na poluvremenu. Bio je to prvi Atleticov domaći poraz u LP u posljednjih 11 utakmica, te prvi domaći poraz od Engleza u 12 susreta.

Antoine Griezmann je doveo domaćine do prednosti iz kaznenog udarca u 40. minuti. Izjednačio je Alvaro Morata u 60. minuti, a pobjedu 'Bluesima' donio je Batshuayji u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su mogli do gola i u 11. minuti, no Hazardov udarac sa 18 metara je završio u okviru gola. Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Roma je u Bakuu pobijedila Karabag 2:1 ostvarivši prvu pobjedu u skupini. Bila je to ujedno i prva pobjeda Rome u Ligi prvaka u posljednjih osam utakmica, te prva gostujuća pobjeda nakon studenog 2010. kada su Rimljani pobijedili Basel 3;2.

Sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Roma je već nakon 15 minuta vodila 2-0 golovima Kostasa Manolasa (7) i Edina Džeke (15). Prvak Azerbajdžana je smanjio u 28. minuti golom Pedra Henriquea. Domaćin je u nastavku pokušao izjednačiti, u 89. minuti Dani Quintana je imao lijepu priliku, ali je pucao pored gola.

Na ljestvici vodi Chelsea sa šest bodova, Roma ima četiri, Atletico Madrid jedan, a na začelju je Karabag bez bodova.

PSG
Alves 2', Cavani 31', Neymar 62'
3-0
Bayern
Liga prvaka, 2. kolo, 20.45, Pariz
Kraj
90'+3 (Kraj)

Završila je utakmica u Parizu. U 2. kolu Lige prvaka PSG je u Parku prinčeva pobijedio Bayern sa 3:0. Parižani su poveli odmah na startu utakmice. U 2. minuti Dani Alves zabio je za vodstvo, a nepunih pola sata kasnije već je bilo 2:0. Strijelac drugog pogotka bio je Cavani. Za konačnih 3:0 u 63. minuti zabio je Neymar. Trojac Neymar - Mbappe - Cavani zadavali su njemačkom prvaku mnogo problema i bili su stalna prijetnja Bayernovoj obrani.
Ostali rezultati: Anderlecht - Celtic 0:3, Atletico - Chelsea 1:2, Basel - Benfica 5:0, CSKA - Manchester Utd. 1:4, Juventus - Olympiakos 2:0, Sporting - Barcelona 0:1, Qarabag - Roma 1:2.

Zamjena
90' (Zamjena)

Draxler je ušao umjesto Verrattija.

87'

Prilika za Baayern. Coman puca ali vratar PSG-a brani.

Zamjena
86' (Zamjena)

Izmjena u pariškom sastavu. Motta je izašao, a u igru je ušao Lo Ceslo.

Zamjena
79' (Zamjena)

Zamjena u PSG-u. Mbappe je izašao, a u igru je ušao Di Maria.

Žuti karton
79' (Žuti karton )

Rudy (Bayern) dobio je žuti karton.

77'

Juventus vodi protiv Olympiakosa sa 2:0. Strijelac za Staru damu bio je naš Mario Mandžukić.

Korner
74' (Korner)

Bayern je na dosad izveo 17 udaraca iz kuta, a PSG samo jedan. Ali zato Parižani vode sa 3:0.

Žuti karton
73' (Žuti karton )

Javnu opomenu dobio je Verratti (PSG).

73'

Petarda u Baselu! Švicarski prvak vodi protiv Benfice sa 5:0.

Zamjena
69' (Zamjena)

Izmjena u Bayernu. Robben je ušao umjesto Müllera.

66'

Napokon je zabio i Juventus. Stara dama vodi protiv Olympiakosa sa 1:0. Basel je povećao vodstvo protiv Benfice na 4:0.

Gol
63' (Gol)

Goooool! Neymar je strijelac. PSG protiv Bayerna vodi sa 3:0. Mbappe je zarolao Bayernova braniča kao što je ranije to radio Prosinečki, ubacio je na pet metara, a Brazilac je loptu pospremio u mrežu.

Žuti karton
60' (Žuti karton )

Alcantara (Bayern) dobio je žuti karton.

60'

U Madridu je Chelsea izjednačio protiv Atletica.

55'

United se raspucao u Moskvi. Mourinhova družina vodi protiv CSKA sa 4:0. Basel je zabio dva brza pogotka, švicarski prvak vodi protiv Benfice sa 3:0.

50'

I Parižani su odmah zaprijetili. Neymar se našao u odličnoj prilici, ali sa pet metara puca kraj vratnice.

50'

Prilika za Bayern. Martinez je pucao glavom, ali je jedan od braniča pariške močadi blokirao udarac.

49'

Celtic je povisio svoje vodstvo protiv Anderlechta, Škoti vode sa 2:0.

48'

Barcelona vodi u gostima protiv Sportinga sa 1:0.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Završilo je prvo poluvrijeme u Parku prinčeva. Nakon prvih 45 minuta PSG vodi protiv Bayerna sa 2:0. Strijelci za Parižane bili su Alves i Cavani.

43'

Bayern pokušava i pritišće obranu domaćina, ali ne može probiti zadnju liniju.

39'

Celtic u gostima protiv Anderlechta vodi sa 1:0.

38'

Atletico vodi protiv Chelsea sa 1:0.

37'

Nova prilika za PSG. Cavani se izborio za udarac i pucao je nisko. Bayernov vratar obranio je njegov udarac.

Gol
31' (Gol)

Gooooool! PSG protiv Bayerna vodi sa 2:0. Sve je napravio Kylian Mbappe, izvukao je dvojicu Bayernovih braniča i dodao Cavaniju. Urugvajski napadač snažno je opalio s vrha šesnasterca i zabio.

27'

Zaprijetio je PSG. Cavanijev pokušaj prošao je kraj vratnice.

27'

Manchester United vodi protiv CSKA sa 3:0. Dva pogotka zabio je Lukaku, a Martial je bio točan s bijele točke.

21'

Golovi padaju ne sve strane. Basel vodi protiv Benfice 2:0, a Manchester United u Moskvi vodi protiv CSKA također s 2:0.

20'

Martinez je sjajno opalio, a vratar  Areolina je još bolje obranio.

14'

Neymar je vrlo rastrčan. Njemački prvak nije potpuno pao pritisku. Bayernovi igrači počeli su kombinirati i prijetiti domaćim vratima.

Gol
2' (Gol)

Goooool! PSG je poveo s 1:0. Strijelac je bio Dani Alves. Neymar je sve napravio po lijevoj strani, a onda je dodao Daniju Alvesu koji je to zakucao u mrežu pored nemoćnog Ulreicha.

1'

Počela je utakmica u Parku prinčeva.

20.40

Utakmicu sudi Španjolac Lahoz.

20.20

U susretu 2. kola C skupine nogometne Lige prvaka Roma je u Bakuu pobijedila Karabag sa 2:1, to je Rimljanima prvi trijumf u skupini. Bila je to ujedno i prva pobjeda Rome u Ligi prvaka u posljednjih osam utakmica, te prva gostujuća pobjeda nakon studenog 2010. kada su Rimljani pobijedili Basel sa 3:2.

Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Roma je već nakon 15 minuta vodila 2:0 golovima Kostasa Manolasa (7) i Edina Džeke (15). Prvak Azerbajdžana je smanjio u 28. minuti golom Pedra Henriquea. Domaćin je u nastavku pokušao izjednačiti, u 89. minuti Dani Quintana je imao lijepu priliku, ali je pucao pored gola.

20.15

Bayernov trener Carlo Ancelotti na klupi je ostavio, Robbena, Riberyja, Hummelsa...

20.12

Evo i sastava...

PSG: Areola; Alves, Marquinhos, Silva, Kurzawa; Motta, Rabiot, Verratti; Neymar, Cavani, Mbappe.

Bayern: Ulreich; Kimmich, Sule, Martinez, Alaba; Alcantara, Tolisso, Vidal; Muller, James, Lewandowski.

20.05

Parižani su ovog ljeta doveli dva vrlo skupa pojačanja Neymara i Kyliana Mbappea. S novim igračima u momčadi PSG je odlično krenuo u sezonu, a na otvaranju LP-a u Glasgowu pobijedilo je Celtic sa 5:0. Njemački prvak bio je uvjerljiv kod kuće, nadigrao je Anderlecht sa 3:0. Pariška utakmica večeras bi treba ponuditi spektakl u kojem mreže neće mirovati...

20.00

Dobra večer. Pred nama je još jedna uzbudljiva večer u  Ligi prvaka i nogometna poslastica u Parku prinčeva. U 2. kolu dobro pojačani PSG igra protiv Bayerna. Pariška utakmica večeras bi treba ponuditi spektakl u kojem mreže neće mirovati... Utakmica počinje u 20.45 sati, a tijek dvoboja uživo pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 4

RI
rimac444
22:47 27.09.2017.

Ovaj Sušec je tragedije za prenošenje nogometa. Bolje bi bilo da se javi Milki Babović da ga poduči umjetničkom klizanju.

JO
Journalist007
21:35 27.09.2017.

Isuse Bože, ovo je sramota za Bayern! 43. minuta, gube 2:0

IL
ilijan
20:11 27.09.2017.

Ajmo Bayern!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije