SMRT FRANCUSKOG NAVIJAČA PODIGLA JAVNOST NA NOGE

Partizan neće biti izbačen iz Europe

Smrt navijača
AFP
01.10.2009.
u 16:21

Tužitelj će predložiti i da se zabrani organizirani odlazak navijača na utakmice u Srbiji i u inozemstvu.

Uefa neće raspravljati o mogućem kažnjavanju Partizana zbog smrti Francuza Bricea Tatona kojega su pretukli navijači s obilježjima beogradskog kluba. Uefa je potvrdila da slučaj ne spada u njezinu nadležnost. Tako su odbačena nagađanja da će Partizan biti izbačen iz europskih natjecanja.

Zbog tog slučaja odmah je reagirala Vlada. Državni tužitelj Slobodan Radovanović pokreće inicijativu Ustavnom sudu da se zabrane ekstremne, nasilničke i navijačke skupine nogometnih klubova Crvene zvezde, Partizana i Rada, poznatiji kao Delije, Grobari i United Force.

 

Tužitelj će predložiti i da se zabrani njihov organizirani odlazak na utakmice u Srbiji i u inozemstvu. Tužitelj je odlučio pokrenuti tu inicijativu jer je od MUP-a Srbije dobio izvještaj o pojedinim vođama tih navijačkih skupina za koje postoje dokazi o umiješanosti u kriminal.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije