Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski skijaški kup

Pavlek: Za prvi slalom sezone nije obeshrabrujuće

'Ana Jelusic of Croatia  clears a pole during the FIS Alpine World Cup women\'s slalom competition in Levi, Finland on November 14, 2009. AFP  PHOTO LEHTIKUVA / Mikko Stig *** FINLAND OUT ***'
'MIKKO STIG'
14.11.2009.
u 16:42

Prvi slalom sezone od 10 satiu Leviju voziti će i trojica naših skijaša – Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal.

Prvi slalom sezone u Svjetskom kupu trijumfalno su završile skijašice koje bi mogle dominirati sezonom. U finskom Leviju jučer je slavila svjetska prvakinja i braniteljica naslova Maria Riesch, a druga je bila ukupna pobjednica Svjetskog kupa i njezina najbolja prijateljica Lindsey Vonn. Treća je pobjednica prvog veleslaloma sezone Finkinja Tanja Poutiainen.

Nakon prve vožnje, Ana Jelušić bila je osma, a Nika Fleiss 14., dok je Matea Ferk sa startnim brojem 72 proklizala sa staze.

– Da su cure potvrdile plasman iz prve vožnje, bio bih jako zadovoljan, no i ovako je dobro. Anino 10. mjesto i Nikino 25. pokazatelj su da bismo mogli imati dobru žensku sezonu – komentar je direktora skijaške reprezentacije Vedrana Pavleka.

Ni cure nisu bile nesretne, osobito Ana Jelušić (zaostatak +2.91 sekundu):

– U prvom laufu prilično sam dobro vozila na ravnini koja mi je obično problem. U drugoj me štap udario po kacigi i to mi je poremetilo ritam – rekla je Ana koju čeka ekshibicijski slalom u Moskvi.

Dvije veće pogreške u drugoj vožnji stajale su Niku Fleiss plasmana među prvih petnaest.

– Zadovoljava me dojam da ukupno bolje skijam no lani – kazala je Nika (+3.71).

– Staza je u izvrsnom stanju, što znači da će i visoki startni brojevi imati dobre izglede za plasman u drugu vožnju. No, to nosi i opasnost za mnoge jer će se svi bacati "na glavu" – najavljuje Pavlek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije