Tučnjava navijača

Penava osudio huliganski ispad: jesu li razmišljali u kojem su gradu?

Tučnjava BBB-a i Torcide
Foto: YouTube screenshot
1/2
11.09.2017.
u 15:13

- Kao grad nećemo tolerirati te situacije. Zatražit ćemo od MUP-a da zaštiti građane, a ako nisu u stanju uzeti stvari u svoje ruke onda ćemo se, ne daj Bože, sami organizirati.

Poslije subotnje tučnjave Torcide i BBB-a u središtu Vukovara vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je kako će se pismeno obratiti i MUP-u RH tražeći da se zaštiti Vukovar i Vukovarci. Govoreći o incidentu, u kojem je sudjelovalo više desetaka osoba, Penava je rekao kako je to ogromna sramota i neprihvatljiv čin skupine delinkvenata.

- Jesu li promišljali gdje se nalaze, u kojem su gradu, što rade, unose li strah među građane i na ulice grada? Idu kroz grad i skandiraju „Vukovar, Vukovar“, a onda 15 minuta kasnije prave nered, rekao je Penava.

Dodao je i kako se svi u gradu trude stvoriti ljepši i uređeniji grad, a da onda u grad dođu delinkventi i razbucaju i unerede sve što je rađeno te grad vrate godinama unazad.

Trudimo ljepši, bolji gradeći sebe, trošimo novce građana, a onda da delinkventi dođu i sve razbucaju, unerede i vrate godinama unazad. Kazao je i kako je subotnji događaj pokazao i nemoć državnih institucija pri čemu nije mislio na ljude na terenu nego na sustav koji je nazvao nakaradnim. Pojasnio je to i činjenicom da u Vukovaru nema niti postrojbe interventne ili specijalne policije, a da su policajci na terenu u strahu od postupanja.  

- Kao grad nećemo tolerirati te situacije. Zatražit ćemo od MUP-a da zaštiti građane, a ako nisu u stanju uzeti stvari u svoje ruke onda ćemo se, ne daj Bože, sami organizirati. Ne bi nitko volio da do toga dođe. Međutim, treba znati da ovo u subotu što se dogodilo nije bilo normalno i da su svi građani na jednoj liniji, rekao je Penava.

Iz PU Vukovarsko-srijemske županije jučer se nisu oglasili niti s jednom informacijom u svezi događaja od subote. Zna se samo, kako je preneseno medijima u nedjelju, da su ozlijeđene dvije osobe, privedeno njih šest ali i da se istraga nastavlja i dalje.   

Komentara 6

DU
Deleted user
20:09 11.09.2017.

koji luđaci umjesto da zajednicki odu do borova sela i porazbijaju i povacaju sva srpska obiljezja i spomenike i sve sto je njihovo

FR
franct
16:39 11.09.2017.

Predlozio bih i to bih volio, a stvarno i ocekujem javnu ispriku sudionika te tucnjave. Ne moraju pokazati lica niti da im se znaju imena, nego da iskreno kazu "da, znamo koju smo glupost napravili, bome smo zeznuli i svjesni smo toga te se ispricavamo zbog nase greske, a ubuduce cemo i sami pomoci da ne bude ovakvih i slicnih scena u nasem Vukovaru". Eto, tako nekako i to bi mi bilo drago. Ovako mi je bas mucno i imam nekakav los osjecaj, uf...

MA
Makinja
16:55 11.09.2017.

Nebitno koji je grad...dobro u ovom slucaju stvarno ne mislim nista lose o Vukovaru nedaj Boze...al ovo je sramota za cilu drzavu i navijacke skupine koliko moras biti poremecen u glavi i vodit se idejom ulice da ti ovo padnee na pamet to su ljudi koji nemaju svoju osobnost i karakter nego su dio skupine ocito neke maloumne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije