Pala je Srbija

Perišić: I prije sam zaslužio poziv

'sport 13.10.2009....varazdin.... kvalifikacijska nogometna utakmica izmedju hrvatske i srbije, perisic ivan snimio darko gorenak'
'gorenada'
15.10.2009.
u 09:13

U trenucima sveopćeg gnjeva prema Bilićevim vatrenima, nekome se, nakon varaždinske rapsodije Ladićeve selekcije protiv Srba, otelo - Da su stari grizli ovako kao mladi, danas bismo bili u Južnoj Africi!

Ili je možda točnije - da su stari na klupi imali Ladića...

Kako god, ispalo je da su mladi sada neočekivano, makar na jedan dan, postali miljenici nacije. Ne zato što smo ostali u igri za EP, za koji gotovo nitko i ne zna gdje se i kada igra, nego zato što je pala Srbija.

Mamić trlja ruke
Mladi su ipak zaslužili svoj komadić slave, ne samo zbog te pobjede nad Srbima nego i zato što je posrijedi izvrsna generacija u kojoj se skriva niz klasnih igrača koji će sutra biti nositelji igre A-reprezentacije. Budućem izborniku slatke brige, a još više "najvećem hrvatskom izvozniku usluga" Zdravku Mamiću. Tomečak i Badelj uskoro će u Europi postati vrlo tražena roba...

Osim te dvojice i Mirka Oremuša, inozemne skaute impresionirali su Srbin Nemanja Tomić i naša desetka Ivan Perišić iz Club Bruggea. A da se sam nije javio iz Belgije i zavapio "čeznem za pozivom", vjerojatno ni u Varaždinu ne bi debitirao.

- Čitao sam svoj intervju s Večernjim listom na internetu, a dva sata kasnije nazvao me moj menadžer i kazao da me Ladić ipak zove. Iako sam taj poziv i prije zaslužio, nije mi krivo što me se naknadno sjetio. U reprezentaciji poznajem većinu suigrača i užitak mi je igrati za nju - kazao je Perišić.

Bili ste među najboljima?

- Nisam potpuno zadovoljan. Mogu mnogo bolje!

Krivo vam je što niste zabili?

- Malo, premda nisam napadač. Neka zabijaju drugi, veselim se svakom golu, samo neka se pobjeđuje.

Uz Školnika, jedini ste iz prvih 11 bez nastupa u Prvoj HNL?

- Bio sam blizu, dok je Vulić bio trener u Hajduku. Njemu sam se nametnuo i vjerojatno bih igrao da se nisam razišao s klubom. Nisu mi dali profesionalni ugovor i zbog toga sam otišao.

Uzori Zidane i Luka
Žalite što niste zaigrali za svoj klub?

- Malo, samo radi obitelji i prijatelja. Ali, nije mi žao zbog tih ljudi iz kluba. Moja karijera krenula je uzbrdo kad sam otišao iz Hajduka.

U reprezentaciji ste odmah dobili dres s brojem 10?

- Najdraži mi je broj četiri, jer sam ga nosio u Sochauxu i Roeselareu. U Bruggeu mi ga nisu dali, pa sam uzeo broj 44.

Uzori?

- Zidane i Modrić.

Kratkoročni ciljevi?

- Naslov s Bruggeom i EP mladih! Belgijci kažu da moj klub odavno nije bio tako jak, a sada sam se uvjerio i da mlada vrsta ima izniman potencijal.

Ivan Perišić, igrač Club Bruggea

- Užitak je igrati u reprezentaciji. Zahvalan sam Ladiću što me pozvao, makar i naknadno. Poznajem suigrače i dobro sam se uklopio

Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a

- Utakmicu sam gledao s istočne tribine, zajedno s navijačima. Većinom njih manipulira nekoliko huligana. Njih treba eliminirati.

Ključne riječi

Komentara 5

AD
adiafora
09:54 15.10.2009.

O kakvom gnjevu prema vatrenima novinar priča?! \"Gnjevni\" ste jedino vi novinari, jer ste jedva dočekali ovakvu situaciju. Mi ostali znamo da nakon svakog pada dolazi podizanje.

TR
treiler
12:30 15.10.2009.

kako bi kerum rekao - za 500 kn

BE
beaver
20:55 15.10.2009.

ladica??? daj utihni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije