Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki ivan

Perišić zabio golčinu i upisao se u povijest: Prestigao je Šukera pa ušao u društvo Messija i Ronalda

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
Matthew Childs/REUTERS
05.12.2022.
u 20:35

Sjajnom partijom zvijezda Tottenhama je ušla u birano društvo, Perišić je pokazao kako je igrač za velike utakmice i turnire

Postigavši pogodak protiv Japana Ivan Perišić je postao najbolji hrvatski strijelac na velikim natjecanjima sa 10 golova. Bio je to ujedno i njegov šesti gol na svjetskim prvenstvima, dok je četiri zabio na europskim smotrama. Do ovog prvenstva Perišić i Davor Šuker dijelili su rekord sa po devet golova na svjetskim i europskim prvenstvima, no sada se Perišić odvojio na vrhu.Na SP-u u Brazilu 2014. zabio je protiv Kameruna, a potom i protiv Meksika, dok je u Rusiji postigao golove Islandu, Engleskoj i Francuskoj.

Dodao je i četiri gola na europskim smotrama. Prvog na EP-u 2016. protiv Češke, a zatim i protiv Španjolske. Na posljednjem EURO-u zabio je Česima i Škotima. 

Davor Šuker je zabio šest golova na SP-u u Francuskoj 1998. godine, te tri na EP-u u Engleskoj dvije godine ranije.

Perišić je gol ušao u društvo četiri igrača koji su postigli gol na svakom od posljednja tri svjetska prvenstva. Preostala trojica su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Xherdan Shaqiri. 

 

 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 2

BE
Benkovac1234
21:26 05.12.2022.

Toooo Perke samo trpaj dalje cekamo te ajmooo nismo sumnjali da neces aj Brazilu tresni 1 pak nek se mislu dosta je njima medalja sad je red na nama Perke još jednu još jednu 🇭🇷🇭🇷🇭🇷💪💪💪

Avatar southman
southman
07:39 06.12.2022.

Toliko osporavan a zasigurno među 5 najboljih igrača HR od 90-te naovamo. I ono najvažnije, najbolji kada je najpotrebnije. Igračina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije