EUROPA LIGA polufinale

Petrić: Nula nije niti toliko loša

Atletico Liverpool
AFP
22.04.2010.
u 22:57

U prvim utakmica polufinala Europa lige Atelico je u Madridu pobijedio Liverpool 1:0, a u Hamburgu su HSV i Fulham odigrali 0:0. Petrić je za domaćine igrao od 72. minute.

Atletico Madrid - Liverpool 1-0 (Forlan 9)

Nogometaši madridskog Atletica na svom su Vicente Calderon stadionu svladali Liverpool 1-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige...

U susretu iz kojeg se mnogo toga neće pamtiti valja istaknuti da se sve najvažnije dogodilo već u uvodnom dijelu dvoboja, točnije u devetoj minuti kada je Diego Forlan s(p)retno postigao jedini gol na utakmici.

Proboj Josea Manuela Jurada s lijeve strane rezultirao je ubačajem pred vrata Pepea Reine. Do lopte je stigao Forlan čiji udarac glavom nije bio prijetnja, no ponovno se Urugvajac dokopao lopte koja je pala ispred njega i između Reine (koji ju je i dotaknuo), Kyrgiakosa i Carraghera, ju uspio gurnuti prema mreži gostujuće momčadi i zabiti gol vrijedan prednosti pred uzvrat koji će se 29. travnja igrati na Anfieldu.

Bila je ovo još jedna blijeda predstava Liverpoolove momčadi koja nije niti jednom zaprijetila golu domaćina. Jedino što su napravili, napravili su iz dvojbenog zaleđa u 18. minuti utakmice. Tada je, naime, Yossi Benayoun pogodio za izjednačenje koje je odmah i poništeno.

Kao i ta akcija i sve ostale u Liverpoolovoj režiji bile su za brzi zaborav. Nije niti Atletico briljirao, daleko od toga, no svoj su dio posla napravili.

HSV - Fulham 0:0

Nogometaši HSV-a i Fulhama odigrali su 0-0 u prvoj polufinalnoj utakmici Europa lige na Nordbank Areni u Hamburgu, koja će biti i domaćin finalne utakmice…

Bio je to prvi dvoboj dva kluba koja su od početka sezone igrali u Europa ligi, te koji su u prvom susretu itekako ostali dužni publici. Pravih akcija i izrazitih prilika gotovo da i nije bilo. HSV je tijekom cijelog susreta imao jalovu inicijativu, ali tek u završnici utakmice je uspio pojačati pritisak. No, australski 37-godišnji vratar Fulhama Mark Schwarzer u nekoliko navrata se uspio istaknuti.

Hrvatski reprezentativni napadač Mladen Petrić ušao je u igru u 72. minuti, umjesto Peruanca Guerrera.

- Možemo živjeti s rezultatom 0-0, koji uopće nije tako loš. Naravno da bismo bili puno sretniji s pobjedom, ali ima i gorih rezultata od ovoga. Fulham će pred svojim navijačima u Londonu morati biti puno ambiciozniji u napadu.

- To će nama otvoriti više prostora u napadu, sigurno ćemo imati prilika. Ako zabijemo jedan gol, oni moraju postići dva. Prema tome, ako pametno iskoristimo naše šanse u uzvratu, možemo ostvariti svoj san i plasirati se u finale – izjavio je Petrić.

Zbog napuknuća mišića u području aduktora Petrić nije niti trebao istrčati na ovoj utakmici, no brzi oporavak i loša igra domaćina natjerali su trenera Bruno Labbadiju da mu da priliku da preokrene tijek susreta.

Petrić je u 88. minuti iz vrlo teške pozicije, iskosa lijevo, uspio uputiti opasan niski udarac, ali je Schwarzer i tom prilikom bio na visini zadatka. Nešto kasnije, opalio je hrvatski nogometaš ljevicom iz daljine, ali iznad grede.

Susret je prokomentirao i trener njemačke momčadi.

- Naravno da smo željeli postići gol, ali nije kao da u Londonu nemamo šanse. Sposobni smo za pogodak na strani što će Fulham onda tjerati da postigne dva gola. Imali smo i na ovoj utakmici nekoliko prilika - dometnuo je Labbadia.

Valja podsjetiti da je finale Europa lige 12. svibnja baš na hamburškoj Nordbank Areni. HSV se silno nadao kako će plasmanom u finale uspjeti spasiti lošu sezonu u njemačkim natjecanjima, ali Fulham se još jednom pokazao kao tvrd orah. Najstariji profesionalni klub iz Londona opet je demonstrirao da njegov plasman u polufinale nije bio ni najmanje plod sreće ili slučajnosti.

Fulham nije odigrao ništa posebno u napadačkom smislu, ali za to im kao opravdanje može poslužiti podatak o 17 provedenih sati na putovanju do Hamburga. U obrani su igrači iz Londona bili čvrsti i sigurni. Nejasno je zbog čega je umorno djelovao i domaćin…

Uzvrat je sljedećeg četvrtka u Londonu.

Komentara 2

IT
iTest
04:29 23.04.2010.

ufff

GI
gire
23:36 22.04.2010.

YNWA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije