Mladen Petrić Napadač HSV-a odveo je svoj klub u polufinale Europske lige

Petrić: Te su mi "škarice" najljepši gol u karijeri!

'Hamburg\'s Croatian striker Mladen Petric celebrates (C) with teammate Czech David Jarolim (R) during the UEFA Europa League 1st leg quarter-final football match Standard Liege vs(Belgium) Hamburg SV
Foto: 'JOHN THYS'
1/4
09.04.2010.
u 18:23

Van Nistelrooij mi je poslije utakmice protiv Standarda rekao: "Eto, vidiš, sad si zabio kao Van Basten, naglasio je naš napadač.

Bio je ovo tjedan dvojice hrvatskih napadača. Ivica Olić pokorio je Manchester, a Mladen Petrić je sa dva gola protiv Standarda u Liegeu odveo HSV u polufinale Europske lige.

Prvi je gol Petrić zabio glavom, drugi su bile senzacionalne “škarice”, u stilu pokojnog Dražana Jerkovića, najvećeg plavog 9 svih vremena. Čudesan gol, za nogometnu povijest.

Znao sam da će biti gol

– To mi je najljepši gol u karijeri. Bilo je mnogo lijepih, ali ovaj je poseban, najljepši, a bio je i iz najteže pozicije – rekao je Petrić i prisjetio se kako je zabio:

– Aogo je ubacio i nisam imao drugu mogućnost nego opaliti loptu “škaricama”. Pokušao sam i odmah sam nakon udarca, po zvuku, znao da će biti dobro! Uvijek po zvuku udarca znate hoće li biti dobro.

Vi niste gledali legendarnog Dražana Jerkovića, koji je postigao niz ovakvih pogodaka. A u novije vrijeme, sjećamo se Van Bastenovih sličnih golova.

– Kao klinac sam ga obožavao! O Van Bastenu sam često razgovarao sa svojim suigračem Van Nistelrooijem, koji mi je poslije utakmice protiv Standarda rekao: “Eto, vidiš, sad si zabio kao Van Basten!”

Ulaskom u polufinale Europske lige zapravo ste spasili sezonu. Možete li preskočiti Fulham?

– Imamo velike šanse. Znam, Fulham je eliminirao Wolfsburg, ali naša je momčad u sve boljoj formi i budemo li igrali kao protiv Standarda, Fulham nema šanse. Prvu utakmicu igramo u Hamburgu, dosad smo sve prve utakmice igrali kod kuće i to se pokazalo dobrim.

U finale preko Fulhama


Tko će biti bolji u utakmici drugoga polufinalnog para, Liverpool ili Atletico?

– Prednost dajem redsima.

Njemački prvak?

– Sve će se rasplesti ovaj vikend. Tko sjedne na vrh, taj će ga i zadržati.

Bayern ili Schalke, tko je vaš favorit?

– Nijedan! Igrao sam u Dortmundu i ne mogu biti za Schalke, a Bayern već ima previše naslova. Bilo bi mi najdraže da ih Bayer iznenadi – kaže Mladen Petrić.

Komentara 6

OB
-obrisani-
18:57 09.04.2010.

je majstore,čista petica.

M9
mario_911
19:24 09.04.2010.

svaka cast majstore

MA
Majur
20:59 09.04.2010.

hebote...koja golcina......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije