WTA PEKING

Petrova bolja od Serene Williams

Nadžeda Petrova
Reuters
08.10.2009.
u 17:00

Američka tenisačica Serena Williams je pobjedom u 2. kolu na WTA turniru u Pekingu osigurala povratak na 1. mjesto WTA ljestvice, ali je odmah nakon toga kiksala.

U trećem kolu istog turnira svladala ju je ruska tenisačica Nadežda Petrova 6-4, 3-6, 7-6(5), nakon dva sata i dvadeset minuta igre. Bio je to osmi meč u karijeri ovih dviju tenisačica, te tek druga pobjeda Ruskinje, koja je ranije uspjela slomiti Serenu 2004. godina u Amelia Islandu (zemlja).

Serena je osvojila više poena u meču (105-101), više puta se približila oduzimanju servisa (10-8), dok su jednaki broj (po dva) puta napravile break, ali u konačnici je Petrova ostala nešto mirnija i pribranija kada se odlučivalo o pobjednici. U tie-breaku trećeg seta je Petrova bila za pedalj bolja, te je dobila trinaesti gem ključnog seta 7-5.

Čak je i duže (dva sata i 33 minute) trajao meč Ruskinje Vjere Zvonarjeve i Talijanke Flavije Pennette (6-2, 5-7,7-5). Sve je podsjećalo na ovogodišnji meč US Opena u kojem je Pennetta spasila nekoliko meč lopti i pobijedila u tri seta.

U Pekingu se Pennetta također spašavala. Nadoknadila je set zaostatka, potom je nadoknadila i break zaostatka u trećem setu (kod 5-4 je Zvonarjeva servirala za meč), ali je naposljetku Ruskinja ipak uspjela slomiti Pennettu, te je dobila treći set 7-5.

WTA Peking, 3. kolo:

Petrova (13) - S. Williams (2) 6-4, 3-6, 7-6(5)
Bartoli (14) - Zhang 6-1, 6-4
Zvonarjeva (7) - Pennetta (10) 6-3, 5-7, 7-5
A. Radwanska (14) - Martinez-Sanchez 4-6, 6-4, 6-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije