Još se privikava

Pjaca oduševio suigrače: Igra kao Cristiano Ronaldo, bit će svjetska klasa, ali mora nešto popraviti!

Marko Pjaca
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/6
11.02.2017.
u 10:13

– Jako sam sretan što sam se vratio nakon ozljede i počeo utakmicu protiv Crotonea. Najvažnije je bilo ostvariti pobjedu i u tome smo uspjeli, tako da smo se zadovoljni vraćali u Torinu – kazao je Pjaca

Skeptični su se već pitali je li Marko Pjaca pogriješio kad je za nastavak svoje karijere izabrao Juventus. Jer, otkako je ljetos otišao iz Dinama, dobivao je vrlo malu minutažu, s plavima je izborio Ligu prvaka, a onda u crno-bijelom dresu odigrao 20-ak minuta u Maksimiru protiv plavih, nakon toga je u tom natjecanju samo simbolično ušao protiv Seville.

Istina, Marko je zbog ozljede, a zadobio ju je baš u Maksimiru protiv svog bivšeg kluba dosta dugo izbivao s travnjaka. Kad se i oporavio, čekalo se na njegovu ozbiljniju minutažu.

Opasna hrvatska krila

Massimiliano Allegri i tijekom zime je govorio da će najveće pojačanje Juventusa biti – Marko Pjaca.

I stalno se nagađalo da će Marko konačno početi jednu utakmicu u početnom sastavu, a Allegri se na taj potez odlučio tek ovog tjedna, u ofenzivnoj postavi Juvea našli su se zajedno na terenu Pjaca, Mandžukić, Dybala, Higuaín.

Dugo su lomili obranu Crotonea, na kraju ju je slomio Mandžukić svojim pogotkom za 1:0, a dalje je bila stvar rutine. Junak je mogao biti i Pjaca, bio je blizu pogotku glavom.

– Jako sam sretan što sam se vratio nakon ozljede i počeo utakmicu protiv Crotonea. Najvažnije je bilo ostvariti pobjedu i u tome smo uspjeli, tako da smo se zadovoljni vraćali u Torinu – kazao je Pjaca.

Utakmicu je počeo na desnom krilu, pa se mijenjao s Mandžukićem na lijevom, puno je pokušavao, bilo ga je po cijelom terenu.

– Sigurno se osjetila dosta duga pauza i vidi se da mi fale utakmice, ali naravno da sam bio zadovoljan i vjerujem da ću biti samo još sve bolji.

Zadovoljan je bio i trener Allegri.

– Pjaca je bio dobar protiv Crotonea, on je još mlad, u nastavku sezone će biti važan igrač. Stvarno može puno napredovati jednom kad shvati talijanski nogomet – pohvalio je Pjacu njegov trener i pomalo mu dao smjernice, a što točno treba shvatiti u talijanskom nogometu, valjda će mu objasniti, Marko je odličan učenik i lekcije će zacijelo brzo svladati.

Biranim riječima o Marku je govorio i njegov suigrač, talijanski reprezentativac Giorgio Chiellini:

– Sve nas je ostavio bez riječi. Snažan je poput igrača ragbija, a s loptom je poput Cristiana Ronalda. Samo treba popraviti završnicu i bit će svjetska klasa.

– Puno mi znače te lijepe riječi trenera i suigrača, nastavit ću davati sve od sebe jer se u nogometu ne živi od jučer nego samo od onoga što dolazi. Naravno da mi je jako drago čuti pohvale od takvih svjetskih igrača – kazao je naš reprezentativac kojeg hvale i navijači Juventusa, rado gledaju njegove driblinge, prodore...

– Jako mi je drago čuti pohvale navijača, veliko im hvala na tome, a ja ću se truditi svojim igrama opravdati sjajnu podršku koju mi pružaju – zaključio je Pjaca.

Mandžukić odbio odmor

S obzirom na to da je sada u kontinuitetu zdrav, može se očekivati je da će mu Allegri davati sve više prilika, jer samo igrama može doći na još višu razinu, pa i popraviti realizaciju, kao što mu je sugerirao Chiellini.

Možda ga opet vidimo u nedjelju navečer kada Juventus gostuje kod Cagliarija. Protiv Crotonea Mandžukić je odbio ponuđeni mu odmor, iako je Mandžo “zvijer” i uvijek je gladan igranja, možda sam prihvati ponudu ako mu je ponovno pošalje trener Allegri.

>>Mandžukić i Pjaca ostaju bez trofejnog trenera koji seli na Otok

>>Pjaca je jak kao ragbijaš, a igra poput Ronalda

Komentara 6

NO
Niko__O
11:23 11.02.2017.

moli se korisnik HRVATIN da se ODMAH udalji od ovog članka jer je narodu prekipjelo i jer ne želimo čitati njegove notorne laži i izmišljene statistike na račun Luke Modrić, kojeg smišljeno blati već petu godinu. HVALA!!!

DU
Deleted user
11:58 11.02.2017.

I ovog se guralo u repku,pa jedan Vlašić je za njega premija. Al eto gura se ove iz Dinama.

MA
mak128
12:18 11.02.2017.

Balić je bolji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije