DINAMO-SLAVEN BELUPO 2:0 Modri su slavili pogocima Sammira (11m) i Mandžukića

Plavi autobus odveo prvake u još jednu šampionsku noć

17.05.2009.
u 22:02

Ako je Dinamo u nečemu podbacio ove sezone, onda je to «kašnjenje» s proslavom naslova prvaka. U prethodne tri sezone, u drugoj polovici svibnja titula je već debelo bila osigurana. Kuže je stavio ruke na pokal 6. svibnja 2006. godine u 30. kolu, Ivanković godinu kasnije 28. travnja u 29. kolu, a njegov nasljednik Soldo već 12. travnja 2008. godine u 28. kolu.

Nova formacija
Osim što posljednja četiri naslova osvajaju različiti treneri, Dinamo je promijenio isto toliko kapetana: Mamića, Eduarda, Modrića i Bišćana. Ne bude li iznenađenja, Igor će predvoditi plave i u sljedećoj sezoni.

Modri su u slavljeničkoj utakmici u prvih 45 minuta, u kojima su prvi put kod Krune počeli u sustavu 3-5-2, potpuno razbili Petkovićevu momčad.

Ne pamti se kada su dinamovci s takvom lakoćom stvarali prigode, a pamtit će se sigurno kako je Mario Mandžukić za 45 minuta promašio pet čistih zicera! Umjesto da se odlijepi od Kalinića za tri-četiri gola na listi strijelaca, Mandžo će do posljednjega kola loviti naslov najboljega strijelca Prve HNL, koji su Dinamovi igrači osvajali deset puta u proteklih 17 sezona. Večeras je Mandžukića isfrustrirao raspoloženi vratar gostiju Silvio Rodić obranivši mu dva udarca koja su svi već vidjeli u golu. U neka bolja vremena, kada je ovdje bio slavni Dudu, već bi u prvom poluvremenu bilo 5:0.

A Dinamo je vodio samo 1:0, i to iz sumnjivoga penala. Tomečak je perfektno progurao loptu za Badelja, dojam je da ga vratar Rodić nije ni dotaknuo, ali Badelj je pao kao pokošen rafalom i sudac je nasjeo.

Modri su, u laganom ritmu, lakoćom probijali zadnju liniju Koprivničana, začepivši pritom sve prilaze svome golu.

Ipak, pojavila se jedna pukotina; Jurić je provozao Barbarića i oslobodio si poziciju za šut, no pucao je pokraj gola. Modri su odlično otvorili drugo poluvrijeme. Vratar Slavena Belupa Silvio Rodić u 52. je minuti slabo ispucao loptu koja je na tridesetak metara došla do Sivonjića. Dinamov napadač sjajno je uposlio Mandžukića koji je mirno poentirao za povećanje vodstva. U 65. minuti Dino Kresinger pobjegao je Dinamovoj obrani, a na rubu šesnaesterca srušio ga je Tomislav Butina.

Slavenovi promašaji
Sudac Ljubičić opravdano mu je pokazao crveni karton. Dinamov vratar pauzirat će samo jednu utakmicu. Nastup na Poljudu u posljednjem kolu nije mu upitan. Trener Krunoslav Jurčić u igru je ubacio Ivana Kelavu, a izvukao Sammira I baš je Dino Kresinger propustio sjajnu priliku desetak minuta kasnije. Nakon sjajnog ubačaja s lijeve strane, Kresinger je glavom s pet metara prebacio vrata. A završnica susreta malo je toga ponudila, tek poluprilika Dina Kresingera koji je s pet metara prebacio Dinamova vrata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije