13.04.2019. u 18:21
Momčad Nenada Bjelice u Puli je odradila svoj dio posla i sada čeka ishod večerašnje utakmice na Rujevici između nogometaša Rijeke i Intera

Dinamo već danas, sedam kola prije kraja prvenstva, može potvrditi naslov hrvatskog prvaka.

Momčad Nenada Bjelice u Puli je odradila svoj dio posla i sada čeka ishod večerašnje utakmice na Rujevici između nogometaša Rijeke i Intera. Ne pobijedi li Rijeka, plavi će osigurati novi naslov prvaka.

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

U 29. kolu Prve HNL plavi su na stadionu Aldo Drosina pobijedili Istru s 4:0. Strijelci za zagrebačku momčad bili Ademi (20.), Oršić (44.) i Olmo (66., 74.).

U 20. minuti Ademi je doveo Dinamo u vodstvo od 1:0 nakon što veći dio posla napravio Oršić koji je probio po lijevoj strani i ubacio na peterac.

Kapetanu plavih nije bilo teško zatresti mrežu domaće momčadi. Minutu prije kraja poluvremena Oršić je ponovno probio po lijevoj strani i prevario Istrina vratara Čondrića za 2:0. 

Dinamo je dominirao i u  nastavku. U 65. minuti Olmo je majstorskim pogotkom s 20-ak metara s desne strane pogodio za 3:0. Španjolac je bio strijelac i četvrtog Dinamovog pogotka.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Istra - Dinamo

Istra - Dinamo
1/6

U 73. minuti Stojanović je probio po lijevoj strani i ubacio Olmu kojem nije bilo teško s dva-tri metra ubaciti loptu u praznu mrežu.

Poredak: Dinamo 76, Rijeka 53, Osijek 50, Lokomotiva i Hajduk po 44, Gorica 42, Inter 27, Slaven 26, Istra 18, Rudeš 10.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Istra
0-4
Dinamo
Ademi 20', Oršić 44', Olmo 66', 73'
Prva HNL, 16.30, Pula
Kraj
Kraj (Kraj)

Plavi već danas, sedam kola prije kraja prvenstva, mogu potvrditi naslov hrvatskog prvaka.

Momčad Nenada Bjelice u Puli je odradila svoj dio posla i sada čeka ishod večerašnje utakmice na Rujevici između nogometaša Rijeke i Intera.

Ne pobijedi li Rijeka, plavi će osigurati novi naslov prvaka.

U 29. kolu Prve HNL Dinamo je na stadionu Aldo Drosina pobijedio Istru s 4:0. Strijelci za zagrebačku momčad bili Ademi (20.), Oršić (44.) i Olmo (66., 74.).

Poredak: Dinamo 76, Rijeka 53, Osijek 50, Lokomotiva i Hajduk po 44, Gorica 42, Inter 27, Slaven 26, Istra 18, Rudeš 10.

90'

Domaćin je bio blizu pogotka. Rrahmani je vraćao loptu Zagorcu koji je promašio. Lopta je pogodila vratnicu.

83'

Dinamo kontrolira utakmicu i kao da igrači obje momčadi jedva čekaju da susret završi.

Gol
73' (Gol)

Goooool! Plavi vode s 4:0. Stojanović je probio po lijevoj strani i ubacio Olmu kojem nije bilo teško s dva-tri metra ubaciti loptu u praznu mrežu.

Gol
66' (Gol)

Gooool! Dinamo u Puli vodi s 3:0. Olmo je dobio loptu oko centra neometano je prošao po lijevoj strani i s 20-ak metara sjajnim pogotkom prebacio vratara Čondrića i zatresao mrežu nogometaša Istre. Majstorski pogodak!!!

52'

Plavi i dalje prijete, a domaća momčad nema odgovora.

46'

Počelo drugo poluvrijeme. Kod domaćina Franić je ušao umjesto Grujevića.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta u Puli. Dinamo nakon prvog poluvremena vodi protiv Istre s 2:0. Strijelci za plave bili su Ademi (20.) i Oršić (44.). Istra nije uputila niti jedan udarac na vrata Zagorca.

Gol
44' (Gol)

Goooool! Odlično raspoloženi Oršić primio je loptu oko centra i jurnuo po lijevoj strani u šesnaesterac domaće momčadi. Svi su očekivali ubačaj u sredinu, ali je Mislav loptu pospremio iza leđa Čondrića za 2:0.

35'

Šansa za Dinamo. Olmo je s lijeve strane pronašao Stojanovića na drugoj vratnici koji umjesto da puca počeo se poigravati i propala je prilika.

30'

Nakon pogotka ritam se usporio. Dinamo je i dalje opasnija momčad, ali ne može složiti konkretniju akciju. Igra se uglavnom na polovici domaće momčadi.

Gol
20' (Gol)

Gooooool! Dinamo vodi u Puli. Ademi je s lijeve strane dobio loptu od Oršića i neometano zabio pod gredu za 1:0.

8'

Istra je iznenada zaprijetila, ali je Dinamova obrana otklonila opasnost.

7'

Dinamo dominira na početku susreta. Plavi s lakoćom dolaze pred šesnaesterac Istre, ali još nisu zaprijetili vrataru Čondriću.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica u Puli. Dvoboj sudi Dario Bel iz Osijeka.

Dinamovci su uoči utakmice s Istrom prošetali Rovinjom.

Sastavi

Evo i sastava, 

ISTRA: Čondrić - Grujević, Julio, Rufati, Pavić - Lončar, Burić - Maicon, Iglesias, Regan - Mierez

DINAMO: Zagorac - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani - Šunjić, Ademi - Atiemwen, Olmo, Oršić - Gavranović

Dobar dan. Plavi već danas mogu potvrditi naslov hrvatskog prvaka. U 29. kolu Prve HNL nogometaši Dinama igraju u Puli protiv Istre. Pobijedi li, momčad Nenada Bjelice otići će na 76 bodova i ako Rijeka kod kuće protiv Intera (19) ne izbori pobjedu, plavi će obraniti naslov.

Komentara 1

ST
stefj
18:23 13.04.2019.

Olmo odličan, čim ga se malo pusti, odmah je panika... Gojak definitvno nije materijal za Dinamo i nadam se da igra da bi ga se prodalo. Opet se spetljao u napadu, dodao opasnu loptu nazad i to sve u 10 minuta igre protiv Istre... Atiemwen se sve više čini kao promašena kupovina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije