Saznao protivnika

Plazibat poručio klupskom kolegi Osaru: "Samo jedan od nas ostat će na nogama"

29.04.2023.
u 23:14

Od sada pa do završetka borbe mi smo neprijatelji. Blokirat ću te na Facebooku, na Instagramu, svugdje - poručio je hrvatski teškaš Nigerijcu s kojim dijeli klub (Mike's Gym) i trenera (Mike Passenier) i s kojim će se boriti za privremenog teškaškog prvaka organizacije Glory

Antonio Plazibat saznao je ime borca koji će mu se 17. lipnja suprotstaviti u Rotterdamu u borbi za naslov privremenog teškaškog prvaka Gloryja, najutjecajnije svjetske organizacije kikboksa. Bit će to njegov klupski kolega iz nizozemskog Mike's Gyma Nigerijac Tariq "Cookie" Osaro.

A ovaj stasom impresivni Nigerijac (198 cm, 112 kilograma) izborio se za tu priliku pobijedivši na turniru četvorice teškaša. Osaro je najprije pobijedio Envera Šljivara iz BiH a potom, u finalu, Turčina Murata Ayguna.

Osaro je u finalu posao završio u, posljednjoj, trećoj rundi kada je suca u ringu po četvrti put prisilio na brojanje njegovu protivniku. A četiri nokdauna u jednoj borbi automatski znače i kraj borbe (diskvalifikaciju podčinjenog) i proglašenje pobjede tehničkim nokautom.

Nedugo po proglašenju pobjednika, Osaro je priupitan što misli o borcu koji ga čeka i kojeg jako dobro poznaje.

- To će biti najteža borba moje karijere. Antonio volim te no, brate, mi moramo dati navijačima vrlo dobru borbu.

Istog časa u ring je ušao i Plazibat koji je Osaru čestitao a potom mu poručio:

- Od sada pa do završetka borbe mi smo neprijatelji. Blokirat ću te na Facebooku, na Instagramu, svugdje. Učinit ćemo to u jednoj rundi a samo jedan će ostati na nogama.

Vrlo zanimljivo će biti to kako će njihov zajednički trener Mike Passenier (54) organizirati treninge no nismo čuli hoće li ih razdvojiti u pripremama.

- Bit će to jako dobra borba. Naš posao je dobro zabaviti ljude - kazao je popularni Big Mike koji će, vjerujemo, tu borbu gledati iz publike kako se ne bi svrstao na stranu niti jednog borca.

Pobjednik ove borbe postat će privremeni prvak Gloryja i izazvat će dugogodišnjeg vladara Rica Verhoevena koji se oporavlja od ozljede pa u ovom terminu nije bio u stanju braniti naslov.

A te lipanjske večeri 29-godišnji Plazibat mogao bi imati "prednost domaćeg terena". Naime, istovremeno će se u Rotterdamu igrati završnica nogometne Lige nacija  pa bi Splićanin mogao imati jaku podršku većeg broja navijača nogometne reprezentacije Hrvatske. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije