Budućnost sporta

Plenković u Velikoj Gorici: 'Ovaj kamp bit će baza. Ulaganja idu dalje s obnovom Maksimira i Poljuda'

U Velikoj Gorici potpisan sporazum između Vlade i HNS-a o darovanju zemljišta
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
03.07.2023.
u 10:19

"U dva i pol mjeseca riješili smo svu dokumentaciju oko lokacije za budući kamp", rekao je ministar Branko Bačić također najavljujući skoro osiguranje pretpostavki za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru.

Premijer Andrej Plenković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić sudjelovali su u ponedjeljak u svečanosti potpisivanja Sporazuma o darovanju zemljišta između Vlade i Hrvatskog nogometnog saveza. 

Riječ je o zemljištu površine iznad 92 tisuće kvadrata, vrijednosti 4,22 milijuna eura na kojem bi trebala biti izgrađena četiri nogometna terena, atletska staza, dvorana dostupna rukometnoj, odbojkaškoj i košarkaškoj reprezentaciji, sportska ambulanta, restoran i teretana. Cijena izgradnje doseći će 15 milijuna eura.

GALERIJA Navijači dočekali srebrne vatrene u zagrebačkoj zračnoj luci

U Velikoj Gorici potpisan sporazum između Vlade i HNS-a o darovanju zemljišta
1/7

Sporazum su potpisali premijer Plenković i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, a tom su se prilikom obratili svima nazočnima.

"Nogometni kamp težnja je Saveza već 20 godina. Bit će dobra ostavština nakon ove generacije. Tu će trenirati svi reprezentativni uzrasti, a tu će se preseliti i dio Saveza. Idemo izgraditi kamp, u još bolju sportsku budućnost. Nadam se da ćemo imati još bolje sportske rezultate i da ćemo se veseliti. Idemo u nove pobjede", rekao je Kustić.

VEZNI ČLANCI:

Ministar Bačić najavio je izgradnju stadiona. Glavni stadion trebao bi imati dvije do tri tisuće sjedećih mjesta. "U dva i pol mjeseca riješili smo svu dokumentaciju oko lokacije za budući kamp. Nogomet je ovo zaslužio, 1450 klubova sa 126.000 nogometašica i nogometaša govore o tome koliko je ovo važno za Hrvatsku. Nećemo stati na ovome. Privodimo kraju aktivnosti kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju hrvatskog nacionalnog stadiona u Maksimiru. U tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom kako bismo riješili imovinsko-pravne odnose, oni idu u dobrom pravcu i to će biti podloga za izgradnju nacionalnog stadiona", objasnio je.

Na svečanosti se prisutnima obratio i premijer Plenković. "Ulaganja u obnovu infrastrukture idu dalje s obnovom Maksimira i Poljuda. Ovaj kamp bit će baza. Radimo ga u suradnji s FIFA-om i UEFA-om. Hvala Zvoni Bobanu i Aleksandru Čeferinu na tome. Sva ta sredstva pomoći će budućim generacijama da rade u boljim uvjetima na koje su mnogi od naših nogometaša navikli u Europi", rekao je premijer.

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

Komentara 4

DE
derin
13:51 03.07.2023.

Sportu se može pomoći za dva, tri dana i to značajno. Samo konačno ukinite izgleda porez na ulaganje ili sponzoriranje sporta, to je jedna od ključnih stvari za napredak sporta, koja ga koči, radi čega nam je klupski sport skoro nestao.

DU
Deleted user
12:32 03.07.2023.

Makismir se ne treba obnavljat već se treba sravniti s zemljom! I Napraviti novi stadion s podzemnim parkingom od minimalno ca 10.000 parkirnih mjesta. Sam stadion bez podzemnog parkinga nema smisla!

DE
derin
14:05 03.07.2023.

Jedino Vukovar i Škabrnja mogli bi izgleda dobiti službeno naziv nacionalni stadion. A drugo veći gradovi itekako mogu sudjelovati u obnovi i neki klubovi bar malo, ako im se smiješe veliki transferi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije