ZADARSKO SLAVLJE

Pleslić je pobjedom protiv Cibone osigurao novi ugovor

05.01.2009.
u 10:35

Grad košarke opet je potvrdio taj status. Rekordom gledanosti u Višnjiku nadmašio je sve dosadašnje hvalospjeve o zadarskoj zaluđenosti košarkom, a preksinoć je potvrdio i status regionalno obožavanog kluba. Jer, Zadar su protiv Cibone došli podržati gotovo iz svih krajeva Dalmacije, pa je među 9000 gledatelja bilo i čuvenih Pašajica iz Unešića, Malara iz Trogira..., a izvješen je i transparent Tornada iz Murskog Središća!?

Utakmica karijere
Baš se ta fanatična podrška činila kao jamstvo da Zadar unatoč svim problemima s odlascima, ozljedama i kašnjenju plaća, ne može zakazati. Doista su Zadrani protiv jake Cibone igrali u pojedinim trenucima kao u transu, što se pogotovo odnosi na Roka Stipčevića, domaćeg dečka koji je igrao svih 40 minuta.

Osim što je zabio 22 koša, pet puta asistirao, tri puta ukrao loptu i dva puta skočio, istrpio je i deset prekršaja, a pritom ‘uništio’ prvo Earla Callowaya, a potom i Davora Kusa. Stipčević je protiv Zagrepčana odigrao utakmicu karijere.

Trenerova poruka upravi
- Ovo je velika pobjeda za nas, no ne slažem se da je ovo bila utakmica sezone. Moramo imati pristup na svakoj utakmici kao na ovoj - rekao je Rok Stipčević ističući zasluge i novog, doduše još uvijek v. d. trenera Denisa Pleslića.

Zadarski strateg je nakon utakmice, u kojoj je briljantno iskautirao igru Cibone, zaustavivši je gotovo u cijelosti napadački u reketu, poslao jasnu poruku zadarskoj upravi.

- Igrači moraju znati tko je trener kako bi mogli pobjeđivati u kontinuitetu - rekao je Denis Pleslić i odmah dobio podršku od nekih članova uprave. Podršku ima i od predsjednika kluba Kristijana Magaša koji je poručio kako će ugovor biti potpisan nakon povratka ekipe iz Grčke i BiH. Kod Maroussija Zadar ima priliku izboriti drugi krug Eurokupa, a pobjedom u Sarajevu, i Final Four NLB-a bio bi puno bliži.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije