SEVILLA BEZ LIGE PRVAKA

Pletikosa fantastičan u porazu Rostova, Srna dvostruki asistent u pobjedi Šahtara

Darijo Srna
Foto: PA/Pixsell
02.05.2014.
u 20:28

Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić odigrali su cijelu utakmicu za Rostov. Darijo Srna igrao je 90 minuta za Šahtar, dok je Eduardo susret gledao s klupe.

Rostov je u 28. kolu ruskog prvenstva izgubio 2:3 na domaćem terenu od moskovskog Dinama, a domaćine je težeg poraza spasio hrvatski golman Stipe Pletikosa, koji je branio cijelu utakmicu.

Dinamo je poveo već u 1. minuti golom Ionova. Isti je igrač u 17. minuti zabio za 2:0. U 68. Za 3:0 zabio je Kokorin. Nadu Rostovu golom u 75. minuti vratio je Dzyuba. U 83. minuti Noboa je imao priliku zabiti i četvrti gol gostiju, ali je njegov udarac s bijele točke obranio Pletikosa.

Samo dvije minute kasnije stigla je kazna nakon što je Yoo smanjio na 3:2. Ipak, do kraja utakmice domaćini nisu uspjeli izjednačiti, a mogli su izgubiti i uvjerljivije, ali je Pletikosa u 90. minuti nevjerojatnim refleksom spasio svoju mrežu.

 

Uz Pletikosu, cijelu je utakmicu za Rostov odigrao i Hrvoje Milić.

Rostov je ostao osmi na ljestvici sa 36 bodova, dok je Dinamo četvrti sa 49.

Asistencija Srne

Šahtar je u 26. kolu ukrajinskog prvenstva sa 3:1 na Donbass Areni pobijedio Mariupol. Domaćini su poveli u 26. minuti autogolom Iščenka. Gosti su do izjednačenja stigli u 58. minuti golom Totovyckiya. Samo osam minuta kasnije Srna je s desne strane krenuo prema sredini, a onda proigrao za Adriana, koji je pogodio za 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Douglas u 82. minuti, a asistent je opet bio Srna.

 

Srna je odigrao cijelu utakmicu, dok Eduardo nije dobio priliku za igru.

Šahtar je vodeći sa 59 bodova, dok je Mariupol deveti sa 31 bodom.

Athletic u Ligi prvaka

Nogometaši Athletic Bilbaa osigurali su nastup u kvalifikacijama Lige prvaka sljedeće sezone pobjedom na gostovanju u Madridu kod Rayo Vallecana 3:0 u 36. kolu Primere. Do tri boda Baske su golovima odnijeli San Jose, De Marcos i Herrera.

Priliku da večeras osigura Ligu prvaka imao je i Lille, međutim odigrali su samo 1:1 kod Bastije u 36. kolu Le Championnata.

Lille je vodio golom Kaloua od 32. minute, međutim njihovo slavlje i odgodu potvrde plasmana u Ligu prvaka donio je Khazri u 85. minuti.

>> Šahtar Srni čestitao rođendan: On je istinski vođa kluba!

Komentara 1

GZ
Grgo_Zamalo
21:43 02.05.2014.

Čekaj! Tamo je rat a prvenstvo se igra? U Kojoj državi sada igra Srna, Ukrajini ili Rusiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije