NAJAVIO UTAKMICU

Pletikosa za Blic: Cijenim Mihajlovića, ostavite ga na klupi

'18.06.2012., Gdanjsk, Poljska - Europsko nogometno prvenstvo Euro 2012. Skupina C, Hrvatska - Spanjolska. Stipe Pletikosa Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/Pixsell
26.08.2013.
u 15:03

- S psihološkog aspekta, bit će nam lakše u Beogradu nego u Maksimiru. Pritisak je sad na vama - poručio je Stipe Srbima

Hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa za srpski Blic dao je veliki intervju u kojem najavljuje utakmicu u Beogradu, prisjeća se one u Maksimiru, najavljuje dodatne kvalifikacije...

- U Maksimiru smo po rezultatu lako, a po igri teško pobijedili. Pogotovo ste nam u drugom poluvremenu zadali dosta problema. Sada će utakmica biti još zanimljivija, nama treba pobjeda jer smo porazom od Škotske na svom terenu zakomplicirali izravan put na Svjetsko prvenstvo. Ipak, isti ti Škoti nam daju optimizam jer igraju sa Belgijom koju, vjerujem, mogu iznenaditi. Nama odgovara samo pobjeda, a sa psihološkog aspekta bit će nam lakše nego u Zagrebu jer su tada očekivanja bila velika. Sada se pritisak prebacuje na Srbiju

U Srbiji se već priča o mogućem prekidu utakmice...

- Ne bojimo se mi toga, to su interne stvari Srbije, nas zanima samo teren. Dovoljno smo jaki i iskusni da ne slušamo šta se priča, odnosno skandira sa tribina.

Stipe kaže kako nije iznenađen rezultatima Srbije u ovim kvalifikacijama, a oni su prilično loši. Srbi su treća momčad skupine sa sedam bodova, devet manje od drugoplasirane Hrvatske (16) dok Belgija vodi sa 19.

 - Nisam iznenađen. Kada gledate sa strane, možda vama to zvuči čudno, ali cijenim Sinišu Mihajlovića kao trenera. Ako se on opredijelio za pomlađivanje momčadi i u tome ste mu dali podršku, onda to ne treba prekidati. Ništa ne može da se uradi preko noći. Imate nekoliko sjajnih mladih pojedinaca. Ipak, jedne izgubljene kvalifikacije ništa ne znače, siguran sam da će Srbija već u narednim za Euro 2016. imati dosta koristi od pomlađivanja.

Plete najavljuje da će vatreni do Brazila vjerojatno kroz doigravanje.

- Belgijci su superiorni u našoj grupi i zaslužili su prvo mjesto. Kiks protiv Škotske, izgleda, platit ćemo odlaskom u baraž. Međutim, sve dok ima matematičke šanse, treba vjerovati da možemo biti i prvi. Belgija nam dolazi u Zagreb pa je šteta što se u poravnanju bodova ne gledaju međusobni susreti već gol-razlika, a mi smo tu slabiji. Nadam se da možemo na SP s prve pozicije iako je realniji odlazak u doigravanje.

Prokomentirao je Stipe činjenicu da u grupnoj fazi Lige prvaka ove godine vjerojatno neće sudjelovati nijedan klub iz bivše države, osim ako Dinamo ne napravi čudo u Beču.

- Sve je u novcu, ništa drugo. Hajduk je ovog ljeta u Europi ispao od Gruzijaca, Crvena zvezda od Ukrajinaca, Partizan od Bugara... Te zemlje strahovito mnogo ulažu u nogomet, mnogo više nego mi. Kod nas je pritisak navijača i javnosti enorman, poraz se shvaća kao tragedija. Mislim da je Hrvatska napravila pravi potez kada je smanjila prvu ligu na deset klubova, sada je prvenstvo zanimljivije. Kvaliteta se koncentrirala na nekoliko klubova,pa pored Dinama i Hajduka, imamo snažnu Rijeku, lidera na ljestvici Lokomotivu, jake Istru i Split... Još kada bi se poboljšala infrastruktura, mogli bismo parirati i europskim momčadima, no za to je potrebno vrijeme.

Na činjenicu da na utakmice Hajduka i Zvezde, koji su u velikoj krzi, i dalje dolaze deseci tisuća navijača, Stipe gleda ovako:

- To je nevjerojatnu odanost. I u bivšoj SFRJ ova dva kluba su imala su najbolju i najverniju publiku, ništa se nije promijenilo. Grad Split i Hajduk imaju nevjerojatnu povezanost, također, veći dio Beograda i Zvezda.

Hrvatska 'jedinica' trenutno sjajno stoji na klupskom planu. S ruskim Rostovom, kojeg trenira srpski trener Miodrag Božović, trenutno je prvi na ljestvici.

- Nisam očekivao takav start, ali jesam se nadao. Pojačali smo se pa je razloga za optimizam bilo. Sada i u gostima, za razliku od prethodne sezone, igramo dobro. Sljedeće utakmice, a čeka nas težak raspored, dat će odgovor jesmo li za vrh ili ne. Nemamo imperativ i pritisak od strane uprave, novinara, navijača. Ima euforije, međutim, mi samo radimo da naši navijači budu sretni. Primili smo tri gola do sada, taktički igramo izvanredno, Grof Božović je fenomenalno posložio ekipu. Iako ima dosta novih igrača, brzo su se uklopili u naš stil igre. Sve je postavio na pravi način i potvrdio da je jedan od najboljih trenera u Rusiji - zaključio je Pletikosa.

>> Pletikosa sjajan s Rostovom: 'Grad je poludio jer smo prvi u Rusiji!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije