HAJDUK

Po pisanju novinara ispada da nisam trener

29.04.2003.
u 00:00

Sviđalo se to Vuliću ili ne, Hajduk nakon maksimirskog derbija igra slabo

SPLIT - Hajduk je teškom mukom izborio bodove u dvoboju s Varteksom. Minimalna pobjeda od 1:0 izborena je zahvaljujući Nini Buli koji je, čim ga je Vulić poslao na travnjak, zatresao Mađarićevu mrežu. Bijeli su igrali slabo, uostalom sam Vulić je odmah nakon utakmice rekao.

- Nismo iskoristili brojne prilike, nismo igrali onako kako znamo.

Dan poslije Hajdukov trener okrenuo je priču. Kada je otvorio dnevne novine, dobio je "fleke", bio je vidno nezadovoljan pisanjem nakon Hajdukove pobjede.

- Stvorili smo deset stopostotnih prilika, ni Real ih toliko ne stvori. Što trebamo, stvoriti ih dvadeset da biste pisali da smo igrali dobro. Kada smo pobijedili Dinamo pisalo se da sam kopirao Barića, sada kada sam ubacio Bulu koji je postigao pogodak, piše se da mi je to sugerirano. Ispada da ja uopće nisam trener. Odnosno, trener sam kada Hajduk izgubi, tada me spominju. Ubio bih se kada bi mi netko nešto sugerirao - tihim glasom rigao je vatru Vulić.

Splitski trener ima svoje argumente koji su neoborivi. Hajduk u ligi za prvaka nije izgubio ni bod, nije primio pogodak. I to je to. Nogomet se igra za bodove i pobjede. A Hajdukov trener Vulić pobjeđuje. Ali istina je, sviđalo se to Vuliću ili ne, da bijeli nakon briljantne predstave u Maksimiru igraju slabo. Prvenstveni dvoboji sa Zagrebom i Varteksom bili su loši, ni dvije kup-utakmice s Varteksom nisu bile ništa bolje. Vulić je u susretu s Dinamom promijenio sustav igre, napadačku formaciju 3-3-1-3 tada je promijenio u oprezniju 3-4-2-1. U Maksimiru je to izgledalo odlično, ali očito je da su u susretima sa slabijim momčadima napadači predaleko od vrata i da tako nisu opasni.

Ozren Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije