DARIJO SRNA:

Pobjedu posvećujemo dvojici dječaka poginulih u granatiranju

Darijo Srna
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.11.2014.
u 10:47

- Djeca su naša budućnost, neki od njih će se baviti nogometom. Pobjedu posvećujemo djeci i njihovim roditeljima - rekao je Srna.

Šahtar je pobijedio BATE Borisov 5:0 u skupini H, a hrvatski reprezentativac Darijo Srna zabio je prvi gol na utakmici no uoči utakmice igrači Šahtara saznali su kako su u Donjecku tijekom granatiranja poginula dvojica dječaka na školskom igralištu.

- Čuli smo za to. Jako nas je uzdrmalo. Ali na neki način dalo nam je snagu da igramo još bolje. Stravično je to što se događa u našem gradu. Djeca su naša budućnost, neki od njih će se baviti nogometom. Pobjedu posvećujemo djeci i njihovim roditeljima. Njima je najteže, ali mi ćemo im pomoći - kaže Srna, koji nakon Domovinskog rata ponovno proživljava strahote:

- Kad sam preživio rat u Metkoviću, vjerovao sam da to više nikad neću morati proživljavati. A sad se isto događa u Donjecku. Ovdje sam 11 godina, nije to 11 mjeseci. Emotivno sam vezan za grad.

Šahtar domaće utakmice igra u Lavovu, a ne u Donjecku. Njihovu Donbass Arenu vrijednu više od 300 milijuna eura već su triput granatirali i oštetili. Nedavno je u blizini stadiona prolazila djevojčica, a u tom trenutku je stadion pogodila granata.

>> Srna zabio u pobjedi, Maribor izvukao bod s Chelseajem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije