ENGLESKA - SAD 1:1

Podbačaj na startu: Englezi remizirali sa SAD-om

Engleska SAD (1)
Foto: Pixsell
1/15
12.06.2010.
u 22:27

Engleska i SAD remizirali su (1:1) u prvoj utakmici skupine C Svjetskog prvenstva.

Ono što se znalo i prije SP-a, dobilo je službenu potvrdu: Engleze će na putu prema svjetskom naslovu eliminirati vratar, naravno – njihov. Robert Green (30) iz West Hama primio je od Amerikanaca gol kakav je Australac Kalac prije četiri godine darovao Hrvatima u Stuttgartu. I svrstao se uz bok najvećim engleskim vratarskim tragičarima ovoga desetljeća: Seamanu iz 2002. protiv Brazila, Robinsonu iz 2006. protiv Hrvatske u Maksimiru i Carsonu iz 2007., opet protiv Hrvata, na Wembleyu.

Svi smo uz Roberta

I što sad Capellu vrijedi ohrabrujuća igra protiv Amerikanaca kad zna da na vratima mora ostaviti ovog nesretnika ili uvesti 40-godišnjeg Jamesa, također nadaleko poznatog kiksera koji je s Portsmouthom ispao iz lige. Doduše, u obzir dolazi još Joe Hart iz Birminghama, dečko sa samo tri nastupa za Englesku. Boli glava zbog golmana!

– Primili smo nesretan i šokantan pogodak. Svi moramo poduprijeti Greena, jer njemu je sada najteže. Ovakve se stvari događaju – kazao je kapetan Engleza Steven Gerrard.

Izbornik Fabio Capello nije uopće spominjao svoga vratara.

– Sve je bilo dobro, osim rezultata. Imali smo svoje šanse, nadamo se da ćemo sljedeći put bolje pogađati – kazao je Talijan na klupi Engleza.

Američki izbornik Bob Bradley bio je presretan, jer njegova momčad u drugom poluvremenu teško se nosila s pritiskom Engleza. I kakva ironija: Amerikanci su imali čistu prigodu za pobjedu (Altidore), a Engleze je spasio – njihov tragičar Green.

Povratak iz minusa

– Važno je bilo ostati neporažen nakon prve utakmice i u tome smo uspjeli. Naravno da sam zadovoljan jer smo se vratili iz rezultatskog minusa – kazao je Bradley.

Englezima se ozlijedio još jedan stoper, Ledley King, a briljirao je neuhvatljivi Lennon.

 

Engleska - SAD 1:1

Pogoci: Gerrard 4' / Dempsey 40'

Žuti kartoni: Milner, Carragher Gerrard / Cherundolo, DeMerit, Findley

Početne postave

Engleska: Green - Johnson, Terry, King, Cole - Lennon, Lampard, Gerrard, Milner - Rooney, Heskey

SAD: Howard - Cherundolo, Demerit, Onyewu, Bocanegra - Dempsey, Bradley, Clark, Donovan - Altidore, Findley

Komentara 31

NI
niko36
22:41 12.06.2010.

Janez Petek alias Savo -Citati tvoje komentare o nogometu je isto ko moje o bobu dvosjedu. I nas bob cetverosjed se plasirao na Olimpijadu sto ti je isto kao vi na WC. Autsajderi i vi i nas bob.

OB
-obrisani-
23:16 12.06.2010.

12.06.2010. u 23:12h luena 1 je napisao/la: Ne brini petek...to ce te vi dobit...Sutra Alzir, 18. 6 SAD a englezi vas salju kuci Recimo da se to i stvarno dogodi, pa mi ni tada nečemo biti u statusu vašeg zapadnono balkanskog zavičaja jer mi čemo se vratiti sa nečega gdje vi nikako niste uspijeli stiči..ma to je slično kao EU savez..ma nemrete vi nigdje drugdje osim na Thompsonov koncert ili potpisivanje peticije More je Kopno..To su vaši limiti i uspjesi..

OB
-obrisani-
22:33 12.06.2010.

Oni sofa TV učestnici World Cupa bi trebali komentirati briškolu, balinanje, trgovine Kerum, turističnu sezonu ili arbitražni sporazum i nikako SP 2010 ili EU savez jer su vanjka takovih zbivanja i sudjelovanja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije