BUNDESLIGA

Pogodak Rakitića, remi Kölna i Bayerna

Ivan Rakitić
Reuters
06.03.2010.
u 17:41

Soldin Köln je crna mačka za vodeće bundesligaške momčadi. Nakon što je u prošlom kolu remiziriao u Leverkusenu, u subotu je na stadionu Rhein-Energie, pred 50.000 gledatelja, zaustavljen i moćni Bayern.

Soldina momčad vodila je pogotkom Podolskog, a Bavarce je spasio Schweinsteiger u 58. minuti.

Köln je tako i drugi put ove sezone odigrao remi s Bayernom, a Ivica Olić opet mu nije zabio gol. U 56. minuti zamijenio ga je Miroslav Klose, a Danijel Pranjić ponovno nije ulazio u igru.

Ivan Rakitić je u velikoj formi, kao i Schalke, koji je protutnjao Frankfurtom. Rakitić je postigao treći gol za Schalke i zadržao ga u igri za naslov prvaka. Nagađa se kako je ovo oproštajna Rakitićeva sezona u Bundesligi, jer ga već dulje vrijeme prati grčki Panathinaikos, čiji su skauti bili i prošle srijede u Bruxellesu. Schalke je u dugovima i spreman je na ljeto prodati hrvatskog reprezentativca.

Mladen Petrić igrao je za HSV do 64. minute kada ga je zamijenio Van Nistelrooy.

Rakitić: I dalje gledamo samo svoje rezultate

"Od nastavka prvenstva Schalkeova desetka igra u velikoj formi", piše na službenoj web-stranici nogometnog kluba iz Gelsenkirchena u opisu igre Ivana Rakitića.

Hrvatski nogometni reprezentativac postigao je gol u 4:1 pobjedi momčadi kod Eintrachta, što mu je ukupno treći prvenstveni ove sezone. Prvoga je postigao u 9. kolu Stuttgartu, a drugoga u prošloj utakmici za pobjedu protiv Borussije iz Dortmunda.

"I sve to uz vidljivi hendikep: ispod lijevog oka 21-godišnjaka vidi se masnica", dodaje se na portalu kluba.

- To mi je podario Asa (Gerald Asamoah) u dvoboju na treningu u četvrtak.

"Masnica ga u igri nije smetala, baš naprotiv", zaključuje se na službenoj stranici kluba.

- Imao sam dobar pregled - kazao je Rakitić, te se potrudio objasniti pogodak koji je postigao za 3:1 nakon uklizavanja na ubačaj lopte u prostor.

- To je nagrada za mukotrpan rad posljednjih tjedana. Za gol moram zahvaliti Kevinu Kuranyiju što ću učiniti ravanširajući mu se asistencijom što je prije moguće.

Budući da Bayer (50 bodova) još nije odigrao svoju utakmicu 25. kola, Schalke je sada drugoplasirani klub lige s dva boda manje od Bayerna (53-51) koji je remizirao kod Soldinog Kölna odigravši 1:1.

- Bayernov remi je za nas dobar rezultat. Ali, mi gledamo samo sebe. Orijentirati se na rezultate suparničkih momčadi bila bi pogreška - zaključio je Rakitić.

Soldo: Nadam se da će Podolski sada proraditi

Remi Kölna i Bayerna u 25. kolu njemačkog nogometnog prvenstva prokomentirali su treneri momčadi. Zvonimir Soldo pritom je bio zadovoljniji od Louisa van Gaala.

Kako i ne bi kada je njegova momčad dvije uzastopne teške utakmice protiv vodećih momčadi Bundeslige ostala neporažena. Nakon 0-0 u Leverkusenu kod Bayera, u Kölnu je bilo 1:1 protiv Bayerna uz dugoočekivani pogodak Lukasa Podolskog, tek drugi ovosezonski.

- Nismo dobro ušli u utakmicu, a posebno se to odnosi na uvodnih deset minuta. Nakon toga smo našu igru podigli i kao momčad odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme. U nastavku smo bili pod pritiskom, a i imali nešto sreće - kazao je hrvatski trener vjerojatno aludirajući na dvije lopte Bayernovih nogometaše koje su odsjele na okviru gola.

- Smatram da smo ovaj rezultat zaslužili. Podolski? Danas je bio posebice motiviran i angažiran, te je postigao pogodak. Nadam se da je ovo najava njegove serije - zaključio je Soldo osvrt na utakmicu u kojoj je njegov najskuplji nogometaš i napadač njemačke reprezentacije postigao gol nakon 1424 minute "posta".

Trener Bayernove momčadi Louis van Gaal je dodao:

- Početnih petnaestak minuta odigrali smo onako kako smo i zamislili. Nakon toga smo krenuli probijati sredinu što baš i nije bilo pametno budući da je ondje bilo dosta Kölnovih nogometaša. U drugom smo dijelu krenuli igrati po bokovima i to je izgledalo bolje. Ipak, drugi gol nismo uspijeli postići za što bi se djelomično moglo okriviti i sreću koja nam je okrenula leđa.

Alabu debitirao za Bayern s nepunih 18 godina

U 73. minuti utakmice u Kölnu (završilo 1:1) Bayernov trener Louis van Gaal na travnjak je poslao Davida Alabu. Tamnoputi austrijski nogometni reprezentativac tako je sa 17 godina, osam mjeseci i deset dana zaigrao za Bayern i postao najmlađi debitant u povijesti kluba.

Sin majke Filipinke i oca Nigerijca rođen je u Beču. Debijem u dresu austrijske reprezentacije protiv Francuske u listopadu prošle godine postao je najmlađi igrač koji je ikad obukao dres izabrane vrste te države.

Rezultati 25. kola Bundeslige: Köln - Bayern 1:1, Werder - Stuttgart 2:2, Hamburg - Hertha 1:0, Eintracht - Schalke 1:4, Freiburg - Hannover 1:2, Wolfsburg - Bochum 4:1, Dortmund - Borussia M. 3:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije