PABLO ALVAREZ

Pojačanje Rijeke trebalo bi raditi čuda u veznoj liniji: Da nisam nogometaš, bio bih kriminalist

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Rijeka - Djurgardens
Luka Stanzl/PIXSELL
28.07.2022.
u 17:55

Novopridošli veznjak Rijeke Pablo Alvarez s momčadi je otputovao u Švedsku, gdje će se igrati uzvrat protiv Djurgardensa u drugom pretkolu Konferencijske lige (Maxsport 2, 19 sati)

Nakon brojnih odlazaka nogometaša s Rujevice ljudi u Rijeci nisu sjedili prekriženih ruku, već su crtali križaljku za novu etapu. Tako su među novopridošlima dočekali i Pabla Alvareza.

Ovaj je 25-godišnji ljevonogi Španjolac odigrao dvije utakmice za momčad s Kvarnera, jednu u prvom kolu SuperSport HNL-a, a drugu u drugom pretkolu Konferencijske lige protiv Djurgardensa.

Najbolji veznjak u Bugarskoj

Momci trenera Dragana Tadića izgubili su prvi susret 1:2, a Alvarez je igrao 77 minuta. Sada ih čeka uzvrat u Švedskoj (Maxsport 2, 19 sati) kod tog, trenutačno prvoplasiranog kluba tamošnje lige.

– Znamo da je to momčad koja je odigrala mnogo utakmica u ligi i koja je u ritmu. Mislim da ako budemo složni i ako budemo vjerovali onome što trener kaže, da ćemo proći ove eliminacije. Nadam se da ćemo pobijediti – smatra ovaj veznjak koji je u Rijeku došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s klubom Černo More iz Varne. Vrijednost mu se prema Transfermarktu procjenjuje na 550.000 eura, a trebao bi "raditi čuda" u veznoj liniji. Jer, bio je izabran u najbolju momčad bugarske lige prošle sezone.

– Izabrao sam Rijeku jer je velik klub te zbog povjerenja koje mi je klub ukazao od prvog trenutka. Grad je vrlo miran i lijep, jako sam sretan što sam ovdje, suigrači i stručni stožer prihvatili su me od prvog trenutka. A i hrvatska liga je vrlo natjecateljska.

Alvarez je igrao u današnjem drugoligašu Sportingu iz Gijona, igrao je i za Rodu, San Ignacio te za druge momčadi Deportivo Alavesa i Villarreala. Odlazak u Bugarsku bio mu je prvo inozemno iskustvo. Je li Rijeka odskočna daska?

– Nadam se da ću u Rijeci nastaviti napredovati kao nogometaš i nastaviti uživati u onome što najviše volim. Nadam se i da ćemo ostvariti ciljeve koje smo si kao momčad zacrtali.

Može li usporediti te tri lige u kojima je igrao, pitamo ga.

– Španjolska liga jedna je od najboljih na svijetu. Mislim da je glavna razlika u odnosu na ostale –ritam igre. Hrvatska liga je vrlo jaka, otvorena, u njoj vidite puno golova na utakmicama i ima vrlo visoke igrače.

U Bugarskoj je bio najbolji zadnji vezni lige, može li se tako nametnuti i u Hrvatskoj? Koje su mu vrline?

– Uvijek postoji konkurencija i dobro je stalno se usavršavati. Što se tiče mojih vrlina, smatram se svestranim veznim igračem koji može igrati na nekoliko pozicija, imam dobar udarac i prodor u prostor.

Koliko je toga znao o Hrvatskoj prije no što je došao, pitamo.

– Poznavao sam ligu, općenito volim gledati nogomet iz različitih liga. Koliko znam o Hrvatskoj, iz nje izlaze jako dobri nogometaši koji igraju u velikim ligama poput Rakitića, Modrića, Kovačića... oni su samo neki od primjera – kaže nam Alvarez, koji uzore vidi u nekoliko nogometaša:

Rodrigo Hernandez je trenutačno moja referenca, a i Toni Kroos. Treba se tu spomenuti i Luka Modrić. On je jedan od najboljih igrača koji su prošli kroz Real Madrid u povijesti, nevjerojatan je talent.

Voli glazbu i serije

Budući da je igrao u Villarrealu, sigurno je susreo neke od velikana.

– Villarreal je jedna od tri najbolje akademije u Španjolskoj. Upoznao sam mnoge sjajne nogometaše koji su u velikim ligama, kao što su Rodrigo Hernandez, Pau Torres.

S kim se najbolje slaže u svlačionici Rijeke?

– Slažem se sa svima, istina je da sam s Obregonom i Vukčevićem imao malo više kontakta jer govore španjolski i oni su mi puno pomogli da se što brže integriram – kaže Pablo pa za kraj dodaje i nešto nenogometno:

– Inače volim glazbu i gledanje serija. Uvijek mi je bilo jasno da ću biti nogometaš, no da nisam, sigurno bih postao kriminalist, to mi se zanimanje uvijek jako sviđalo.

E, pa nadamo se da je u stilu pravoga kriminalista dobro isplanirao akciju – kako proći u treće pretkolo...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije