VAŽAN POTEZ

Policija u Grčkoj uhitila navijača koji je predvodio nerede, nije hrvatski državljanin

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: KT
1/5
18.08.2023.
u 19:11

Nakon uhićenja je grčka policija napravila i pretres njegove kuće, a navijač je identificiran preko snimaka s incidenata

Grčka policija uhitila je navijača Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica nakon nereda u New Philadelphiji koji su se dogodili uoči utakmice AEK-a i Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka koja je na kraju zbog tih nereda odgođena.

Podsjetimo, život je pri neredima uoči koji su izbili između navijačkih skupina izgubio 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris nakon uboda nožem.

Novinari grčkog portala Newsit preciziraju da je grčki navijač uhićen u svojoj kući u području Gyzi. Nakon toga je grčka policija napravila i pretres kuće, a navijač je identificiran preko snimaka s incidenata.

Vrijedi istaknuti da je navijač Panathinaikosa već otprije poznat grčkoj policiji jer je bio umiješan u nekoliko navijačkih nereda i raznih tučnjava

Uskoro se očekuje izdavanje drugih naredbi za uhićenje, budući da su policijski službenici identificirali druge huligane koji izbjegavaju uhićenje putem registracijskih oznaka nekih automobila.

Policija je napravila plan za suzbijanje sportskog nasilja pa će tako za svaku utakmicu stupnjevati rizik od nereda.  U tom kontekstu svaki sportski susret bit će označen kao "žuti", "narančasti" ili "crveni", ovisno o tome je li razina procjene rizika niska, srednja ili veća.

Naglasimo i da se uzvratni susret AEK-a i Dinama u Ateni na OPAP Areni, upravo ovaj koji je odgođen zbog navijačkih nereda, igra u subotu (19. kolovoz) od 20 sati i 45 minuta.

Komentara 15

Avatar Idler
Idler
20:32 18.08.2023.

Na snimkami navijači AEK-a dolaziju i napadaju Boyse, a neke su i spikali noževima....još bude puno teg zanimljivog zišlo !

MC
MCA
20:43 18.08.2023.

zasto skrivaju lica, sad nisu ponosni navijaci? BBB nemaju nikakva prava u Grckoj!

NE
Nemanadimak
23:03 19.08.2023.

Kao sto sam i rekao. Ovo sto je AEK prosao i sudci su im pomogli rezultirat ce pustanje BBB huligana. Ovako kako je AEK prosa mogu pustiti BBB huligane i optuziti ovog Grka. Dinamu puno srece u evropskoj ligi i vise pameti za navijace to jest huligane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije