Man. United - Liverpool

Policija zaplijenila uvredljive fanzine navijača Uniteda

'Manchester United\'s Patrice Evra (R) challenges Liverpool\'s Luis Suarez during their English Premier League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England, March 6, 2011.   REUTERS/Phil Nob
'PHIL NOBLE'
11.02.2012.
u 21:05

Oko stadiona su navijači dijelili najnoviji fanzin "Red Issue" na kojem je bila maska, odnosno kapuljača Ku klux klana, a na njoj je pisalo "LFC Luis Suarez je nevin".

Policija je u Manchesteru, uoči derbija Uniteda i Liverpoola, zaplijenila na tisuće fanzina koje je ocijenila kao potencijalno uvredljivima.

Naime, oko stadiona su navijači dijelili najnoviji fanzin "Red Issue" na kojem je bila maska, odnosno kapuljača Ku klux klana, a na njoj je pisalo "LFC Luis Suarez je nevin".

Naravno, bilo je to usmjereno na Liverpool koji je u slučaju "Evra-Suarez", gorljivo branio svoga igrača, iako je on proglašen krivim za rasističko vrijeđanje Evre.

Navijačima je, navodno, fanzin oduziman po ulasku na stadion, a oni koji ga nisu željeli dati, nisu bili pušteni na utakmicu. Također, jedan je navijač nosio majicu s Ku klux klan motivom, pa je uhićen.

Nakon što je fanzin konfisciran, izdavači Red Issuea najavili su tužbu protiv policije i pozvali sve navijače koji su prisiljeni predati fanzin da im se jave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije