NISU MOGLI VJEROVATI

Poljaci ostali u šoku kad su stigli u Osijek. 'Što je ovo? Pa ovdje kao da je vrijeme stalo prije 30 godina'

Pogled iz zraka na centar grada Osijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
07.09.2024.
u 22:52

Kad stignete u Osijek, prvo što primijetite na aerodromu je da je manji od školske dvorane. Sve se praktički nalazi na jednome mjestu. Letovi? Tri-četiri dnevno - napisao je poljski novinar

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 20.45 sati na osječkoj Opus Areni odigrat će dvoboj drugog kola Lige nacija. Nakon poraza u Portugalu (2:1) izabranike Zlatka Dalića očekuje susret s Poljskom. Poljaci su u prvom kolu slavili na gostovanju u Škotskoj (3:2) pa će utakmica u Osijeku imati velik značaj kada je u pitanju konačan plasman na ljestvici naše skupine.

Poljaci su po dolasku u Osijek odradili uobičajene medijske dužnosti, a nekolicina njihovih novinara nije se mogla načuditi atmosferi u tome gradu. Novinar poljskog sportskog porala Sport.pl Jacob Seweryn ostao je - blago rečeno - u šoku.

"Kad stignete u Osijek, prvo što primijetite na aerodromu je da je manji od školske dvorane. Sve se praktički nalazi na jednome mjestu. Letovi? Tri-četiri dnevno. Uglavnom prema drugim hrvatskim gradovima, ali i Münchenu te Beču. Šetajući ulicama Osijeka, steći ćete dojam kako se ništa nije obnovilo dobrih 30 godina. Lijepe stambene kuće u starom stilu miješaju se s oronulim zgradama. Zato, kada dođete u Opus Arenu, osjetite prije svega veliki kontrast između najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj i grada u kojemu modernog nema nigdje - napisao je u svom tekstu.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Pogled iz zraka na centar grada Osijeka
1/22

Komentara 60

BP
Besposlen pop
05:53 08.09.2024.

Ni za Zagreb i njegove zgrade ne bi mogao pronaći neku lijepu riječ

GL
globalsolutions
10:37 08.09.2024.

Poljaci ne znaju da je kod nas sudstvo korumpirano i da je zbog toga sve opljačkano?

LO
luka_os
23:42 07.09.2024.

Nazalost sa Poljskom se vise ne mozemo usporedjivat. Sad je tu Bzmugarska i Rumunjska iako ce nas za 5 god i oni presisat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije