ZADESIO GA PROBLEM

Dalić na teren šalje tajno oružje! Imamo sastav za veliki okršaj, važna karika propušta utakmicu?

Zagreb: Hrvatski nogometni reprezentativci odradili trening
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
07.09.2024.
u 18:11

Pred novinarima u Osijeku Dalić je rekao jednu rečenicu koja jasno govori što je prvo na umu.

Na konferenciji za novinare pred utakmicu s Poljskom, ali i u lisabonskoj izjavi nakon poraza u Portugalu dosta se toga moglo iščitati iz razmišljanja Zlatka Dalića. Kao po principu rješavanja kakve enigmatske, matematičke jednadžbe mogli bismo proniknuti sastav kojeg će hrvatski izbornik poslati na teren Opus Arene ove nedjelje protiv Poljske. Poljake uostalom, treba dobiti kako bi se u svlačionicu pred nastavak Lige nacija vratilo dobro raspoloženje. Nije da ga nedostaje, ali ono je u pravilu uvjetovano pobjedama. Ako ne pobjeđuješ, teško je umjetno stvoriti dobre vibracije. Rezultat je mjerilo svega.

Pred novinarima u Osijeku Dalić je rekao jednu rečenicu koja jasno govori što je prvo na umu. Da, sustav s trojicom odostraga treba uigravati, na njemu treba raditi, ali izbornik će mu ostati vjeran. Za vjerovati je da neće biti promjene na formaciju s četvoricom odostraga. Tako bi ispred Livakovića mogli krenuti Šutalo i Gvardiol, koji su krenuli i u Lisabonu, ali i Duje Ćaleta-Car. Marin Pongračić, starter s Luza nije uvjerio Dalića u svoje mogućnosti pa je za očekivati da će ovoga puta stoper Lyona krenuti od prve minute i to kao središnji stoper.

U sredini terena stvari će formacijski izgledati isto, s četiri igrača u liniji centra, ali i jednom bitnom promjenom. S obzirom na to da je Jakić u Lisabonu tražio izmjenu, ovoga će puta na poziciji desnog krilnog igrača startati Marko Pjaca kao tajno Dalićevo oružje. Na zadnjem treningu pred Poljsku Dalić mu je već u onih prvih 15 minuta koje su otvorene i predstavnicima medija davao jasne upute za to kako se u nedjelju treba postaviti. S desna na lijevo dalje neće biti promjena - Modrić, Kovačić i Sosa zauzet će svoja lisabonska mjesta i u Osijeku.

Trojicu ofenzivaca ovoga je puta Daliću možda i najteže izabrati. Držimo da bi Andrej Kramarić bio neupitan, ali on zadnji trening pred Poljsku nije odradio zbog lagane prehlade. Kako su nam javili iz stožera reprezentacije, iz predostrožnosti je propustio subotnje vježbanje. No, iz izvora blskih Kramariću doznali smo da je nakon Portugala ta njegova viroza ipak mnogo ozbiljnija i da se protekla dva dana bori s povišenom temperaturom te da je bio izoliran od suigrača zbog sumnje na koronavirus. Pretpostavljamo da će Dalić tako ipak dati priliku Anti Budimiru na špici, a da će iza njega startati Mario Pašalić i Luka Sučić. Iako, držimo da bi i Baturina, Matanović i Ivanušec mogli - netko više, a netko manje - konkurirati za utakmicu. Uočili ste, nismo spomenuli Brunu Petkovića koji također ima svoje akcije u konkuriranju za sastav, bit će u svakom slučaju zanimljivo vidjeti kako će Dalić posložiti prednju trojku.

OČEKIVANI SASTAV HRVATSKE: Livaković - Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol - Pjaca, Modrić, Kovačić, Sosa - L. Sučić, Pašalić - Budimir

Komentara 14

DA
DarthVader
20:35 07.09.2024.

Kaj ponizni jos uvjek ne misli dati ostavku. Katastrofa.

Avatar rubinet
rubinet
21:56 07.09.2024.

Vatreni, sutra vam bila sretna i uspješna utakmica.

KO
Konan
20:34 07.09.2024.

Petkovic je nas tehnicki najaci igrac i sjedi na klupi ???????????? Nikada necu razumijeti tu famu oko Perisica..prosjecan igrac a usporedjuju ga sa nasim slavnim.igracima kao Duker Boban Prosinecki itd itd, kojima nije ni do pete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije