ZADAR - CIBONA Od 20 sati najveći derbi prvi put u novoj zadarskoj dvorani

Poraz bi Zadru donio potres i odlaske

03.01.2009.
u 11:12

Najveći hrvatski košarkaški derbi igrat će se (20 sati) prvi put u novoj zadarskoj dvorani. U domu Krešimira Ćosića, pred gotovo 9000 ljudi, ujedno će biti održan možda i odlučujući obračun glede ambicija dva najbolja hrvatska kluba sljedeće godine u Euroligi. Jer, pobjedom bi Cibona gotovo onemogućila Zadru nastup na završnom turniru, a sebi istodobno već gotovo čekirala ulaznicu za doigravanje u NLB ligi.

Puno ovisi i o Tornadu
No, ako pak Zadar pobijedi Cibonu sve se okreće jer će u tom slučaju imati s Cibonom omjer 2-0 i, unatoč jednakom omjeru pobjeda i poraza u NLB ligi, bit će u prednosti. Sve to znaju i zadarski fanatični navijači koji Zagrepčanima najavljuju i vatreniji doček od onoga kakav je bio prošlih godina u Jazinama.

Euforija je i među zadarskim košarkašima koji unatoč problemima i nedavno jedva izborenoj pobjedi u kupu protiv A1-ligaša Trogira vjeruju da pred svojim navijačima u najbitnijoj utakmici sezone ne mogu zakazati. Kolika je euforija dokazuje i izjava Denisa Pleslića koji ne najavljuje zadarsku pobjedu, već je obećava. Ne zanima ga ni Anderson, najnovije pojačanje Cibone, i tvrdi da ima 12 ratnika spremnih za pobjedu. Zadrani će, prema najavama njihova v. d. trenera Pleslića, biti u punom sastavu jer se, uz Malika Dixona koji nije igrao gotovo mjesec i pol, u momčad vraća i Juby Johnson.

Odlazak Garnetta
No, s obzirom na tešku ozljedu šake, njegova prisutnost u momčadi može se očekivati tek kao psihološka pomoć. I ostali su zadarski košarkaši (prije svih Garnett i Macura) sanirali ozljede, pa se sutra može očekivati dobra igra Zadra.

Pobijedili li pak Cibona prvi put u dvorani Krešimira Ćosića, u klubu s Višnjika mogli bi se dogoditi veći potresi, smjene, pa i novi odlasci. Bez obzira na rezultat danas je u dresu Zadra zadnja utakmica Garnettu koji odlazi u Cedevitu. To nam je potvrdio Kristijan Magaš prvi čovjek K.K.Zadra.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije