HRVATSKA NA MALTI Naša nogometna reprezentacija rano ujutro sletjela u La Vallettu

Posao koji treba odraditi

04.09.2005.
u 18:35

Pomalo blijedi i zgužvani, nekoliko minuta prije sedam sati u nedjeljno jutro naši su nogometni reprezentativci sletjeli na Maltu. Cijela noć leta iz Reykjavika prošla je u putu, neki su uspjeli odspavati više, neki manje, pojedini su igrači u Croatijinu zrakoplovu i pjevali. Imali su i zašto, Hrvatska je osvojila na Islandu velika tri boda, no sad je pred Kranjčarovim nogometašima nova zadaća. Naizgled mnogo lakša, ali može biti i opasna. Razlika u kvaliteti apsolutno je na strani Hrvata.

- Kvalitetniji smo bili i od Islanda, možda se to nije vidjelo u prvom poluvremenu, ali u nastavku smo dokazali da smo bolji i zasluženo smo osvojili bodove, nama iznimno važne - ustvrdio je po dolasku na Maltu izbornik Zlatko Kranjčar, zaraznog osmijeha, odlično raspoložen.

Ne boji se Kranjčar ni posljednica umora od utakmice s Islandom i dugog puta zrakoplovom, a nadasve velike promjene klime. Vatrene je dočekala vrućina. - Teže se bilo prilagoditi vremenu na Islandu nego ovome na Malti. A imamo i dosta vremena za odmor i prilagodbu, od nedjelje do srijede bit će dovoljno - objasnio je Cico.

Zadovoljan je i što se nitko dosad nije požalio na ozljedu iako je nekoliko igrača ustvrdilo da su od Islanđana dobili batina kao rijetko kada. Doduše, još će se vidjeti kakvo je stanje s koljenom Dade Prše, kronična boljka mogla bi stvarati probleme, to lijevo koljeno baš ne voli mnogo napora svakih nekoliko dana. Na Islandu su jedino stradali Robert Kovač i Igor Tudor, zaradili su žute kartone i nemaju pravo nastupa protiv Maltežana. Stoga su, baš kao i Tomislav Butina, kojem je utvrđena upala pluća, otišli iz Reykjavika u svoje klubove.

Stipe Pletikosa već je uspješno zamijenio Butinu na Islandu, a sad se traže zamjene za Roberta Kovača i Igora Tudora. Kako stvari stoje, Mario Tokić će na libera umjesto Juventusova igrača, a za mjesto bivšeg Juventusovog, danas Sieninog igrača Tudora, dvije su mogućnosti. Dojam je da je u ovom trenutku startnoj postavi bliži Jerko Leko od Jurice Vranješa. Ostali dio momčadi neće se zacijelo mijenjati bez prijeke potrebe. Uostalom, Kranjčar je poklonik standardizacije sastava, a nove izmjene u njemu značile bi znatno odstupanje od takvog razmišljanja. A posao na Malti, koliko god na prvi pogled izgleda lagan, može biti i težak, posao je to koji treba odraditi, koliko god svi unaprijed upisivali nova tri boda za Hrvatsku.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije