Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP FUKUOKA

Potop Srba, Hrvatska tek deveta: 'Ova pobjeda nije zaliječila sve rane. I neće još dugo'

Zagreb: Svjetski kup u vaterpolu, Hrvatska - Mađarska
Matija Habljak/PIXSELL
28.07.2023.
u 14:10

Hrvatska je pobijedila sa 17:10 (nikad lakše), ali na žalost bilo je to u utakmici za deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Koje neće znatnije popraviti ocjenu o nastupu naših vaterpolista u Japanu, a neće zacijeliti ni njihove rane, kako je i istaknuo naš izbornik Ivica Tucak.

Australci su nam u vaterpolu znali u prošlosti zadavati popriličnih problema, ali jučer su u Fukuoki bili mirni kao janjad. Hrvatska je pobijedila sa 17:10 (nikad lakše), ali na žalost bilo je to u utakmici za deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu. Koje neće znatnije popraviti ocjenu o nastupu naših vaterpolista u Japanu, a neće zacijeliti ni njihove rane, kako je i istaknuo naš izbornik Ivica Tucak.

– Naravno da ova pobjeda nije zaliječila rane. I neće još dugo. Kao sportašima, ljudima koji su pali, bila nam je dužnost dignuti se. Jasno je svakome na ovom turniru, pa i u cijelom svjetskom vaterpolu, da Hrvatskoj nije mjesto ovdje gdje smo završili. Ponovit ću samo još jednom, sami smo si krivi najviše. Sve je bilo u jednoj lopti, jednom detalju, jednoj gredi – kazao je Tucak.

I time možemo staviti točku na nastupe naših u Fukuoki. No neke druge reprezentacije jučer su nastupile u zanimljivim polufinalnim utakmicama. Bez obzira na to što su se Srbi provlačili i protiv Crnogoraca i protiv Talijana (prošli su na penale), malo tko je očekivao njihov uvjerljiv poraz protiv Grka. Heleni su cijelo vrijeme bili u (osjetnom) vodstvu, pred kraj druge četvrtine imali su prednost od 7:2, i na kraju su nanijeli jedan od najtežih poraza srpskoj reprezentaciji, završilo je 13:7. Grci su odigrali fantastično u obrani, a vratar Zerdevas izludio je Srbe svojim sjajnim obranama. Bio je najzaslužniji za prvi ulazak Grka u finale jednog SP-a.

VEZANI ČLANCI:

Taj je polufinale obilovao kvalitetom (posebno grčkom), ali nije bio bogat nekom posebnom dramatikom. No zato je ovaj drugi, onaj između Španjolaca i Mađara, nadomjestio i tu prazninu, i to maksimalno. Španjolci su, naime, bili u konstantnom vodstvu (7:4 početkom treće dionice), ali ni Mađari se nisu predavali. I stigli su Španjolce, no oni su pola minute prije kraja, pri omjeru 11:11, imali napad s igračem više, ali nisu ga iskoristili. I kada su svi očekivali penale, Manhercz je 16 stotinki sekunde prije kraja tukao gotovo iz očaja, ali ta je lopta nekako izmigoljila vrataru Aguirreu za konačnih 12:11.

U subotnjem finalu (11 sati, HTV 2) gledat ćemo, dakle, sraz Mađarske i Grčke, a obje su te reprezentacije ulaskom u finale osigurale i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

 

Komentara 1

XY
XYZ52
16:46 28.07.2023.

Tucak i poezija i "zacijelivanje rana". Ako nas nastup ovisi o jednom udarcu ili gredi, onda reprezentacija nije bila dobro pripremljena. Kao sto je Rudic rekao, vaterpolao se najprije treba bazirati na dobroj obrani a ne napadu, sto nije bio slucaj nase reprezentacije. Napad kolikogod da je dobar ne moze dati toliko golova koliko losa obrana moze primiti. Vodis reprezentaciju od 2012, dobrih 11 godina! Vrijeme je da ti si oda priznanje za predhodne uspjehe i dovede druga osoba koja ce donjeti kvalitetu koju reprezentacija nema, te vratiti motivaciju, radost i uspjesnost igranja nasim reprezentativcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije