Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedili Australce

Hrvatski vaterpolisti došli do 9. mjesta. Tucak: 'Spreman sam preuzeti svoj dio odgovornosti'

Vaterpolo 9. mjesto
Foto: Hrvatski vaterpolo savez
27.07.2023.
u 12:00

"Naravno da ova pobjeda nije baš ‘zaliječila’ rane od ranije. I neće još dugo. Morali smo iz poštovanja prema sebi odraditi ovo do kraja", rekao je Ivica Tucak nakon pobjede nad Australijom za osvajanje devetog mjesta

Hrvatski vaterpolisti zauzeli su deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki svladavši Australiju s 17-10 (3-2, 5-4, 6-2, 3-2). Bila je to utakmica u kojoj su naši igrači iskazali ozbiljnost, profesionalnost i odgovornost, te nisu dopustili Australcima niti jedno vodstvo.

U hrvatskim redovima najbolji su bili Ante Vukičević s 5 golova, Luka Bukić s 4, ali ponovo i debitant, Zvonimir Butić koji je uz dva gola ubilježio po jednu asistenciju, blokadu, osvojenu loptu, kao i jednu dobru dodatnu obrambenu reakciju.

GALERIJA Dinamo uz ogromnu dominaciju razbio Astanu na krilima čudesnog Ivanušeca

Vaterpolo 9. mjesto
1/8

"Naravno da ova pobjeda nije baš ‘zaliječila’ rane od ranije. I neće još dugo. Morali smo iz poštovanja prema sebi odraditi ovo do kraja. Jasno je mislim svakom na ovom turniru, pa i u cijelom svjetskom vaterpolu, da Hrvatskoj nije mjesto ovdje gdje smo završili. Ponovit ću samo još jednom, sami smo si krivi najviše. Sve je bilo u jednoj lopti, jednom detalju, jednoj gredi.

VEZANI ČLANCI:

Otišlo je na suprotnu stranu, ne na našu. Analizirat ćemo pomno zašto, spremni smo napraviti detaljnu analizu, ja sam spreman preuzeti svoj dio odgovornosti. Završila je napokon ova muka po nas koja je nama bila jako teška zadnjih 4-5 dana", kazao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije.

Sljedeće Svjetsko prvenstvo odigrat će se već u veljači 2024. u glavnom katarskom gradu, Dohi, a Europsko prvenstvo je dogodine u siječnju, u Izraelu.

VIDEO Iznenadni odlazak! Bočkaj otišao s Maksimira: Već otputovao u novi klub

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
16:10 27.07.2023.

Izbornik: " ja sam spreman preuzeti svoj dio odgovornosti" Rubinet: "Ali zašto? Pa nisi Ti odgovoran* za ovaj krah. Krive su okolnosti" (* osim za izbor igrača, pripremu, momčadski duh, taktiku,strategiju i izravno vođenje)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije