Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U JEKU NEREDA

Potpuni raspad sistema u Turskoj! Fener prijeti odlaskom iz lige. Trabzon za kaos krivi igrače

Super Lig - Trabzonspor v Fenerbahce
Foto: Depo Photos/REUTERS
1/6
01.04.2024.
u 18:16

Dok Fenerbahče odlučuje hoće li napustiti prvu ligu, Trabzonspor traži ostavku čelnih ljudi u turskome nogometu. Sjednica kluba trebala bi biti u utorak, a nakon toga će biti poznatije što donosi budućnost tamošnjeg sporta

Turska je liga poznata po svojoj nestabilnosti i čestim incidentima. Posljednja takva epizoda bila je ona kada su se nakon susreta Fenerbahčea i Trabzonspora navijači kluba s južne obale Crnog mora odlučili spustiti na teren na bi li se fizički obračunali sa slavljenički raspoloženim nogometašima iz Istanbula. U cijeloj je gužvi udarac u lice zaradio Dominik Livaković, jedan od igrača pretvorito se u "epskog junaka" koji sam svladava trojicu neprijatelja, a turske su vlasti po tko zna koji put izrazile svoje zgražanje nad scenama.

Najnovije je pitanje sljedeće: Napušta li Fenerbahče Super Ligu? Prijetnja odlaska jednog od najvećih klubova u povijesti tamošnjeg nogogometa samim svojim postojanjem tjera strah u kosti tamošnje nogometne javnosti. Navijači istanbulskog velikana zahtjevaju poduzimanje ovoga koraka i posljednjih je dana postao glavna tema. Prema pisanju tamošnjih medija, konačna odluka trebala bi biti donesena sutra na izvenrednoj skupštini kluba.

VIDEO Livakovića pogodili i raskrvarili mu glavu, a onda je još i dobio udarac

Dok u Feneru pripremaju sastanak, a turski mediji imaju priliku pratiti novi nastavak bombastične sage, Trabzonspor se bavili moralnim pitanjima i nastoji pronaći odgovor tko je "počeo prvi", navijači ili nogometaši. Svojoj raspravi dodaju nešto smisla zahtjevima za otpušanjem čelnih osoba u turskom nogometu.

VEZANI ČLANCI:

"Prijave koje je Turska nogometna federacija podnijela Disciplinskom odboru za profesionalni nogomet su dokaz da je strah, pritisak i nedostatak osjećaja srama nestao što je vrhunac nemorala. TFF, ignorirajući napad na naše navijače od strane dvojice igrača Fenerbahçea, Osayi Samuela i Jaydena Oosterwoldea koji se dogodio pred očima milijuna ljudi; te igrače nije uputila Disciplinskom odboru zbog tog čina, već zbog ‘sudjelovanja u tučnjavi‘, što im je osiguralo manje kazne", stoji u njihovom priopćenju.

"Osim toga, TFF je odlučio da nema potrebe za upućivanjem Merta Müldüra i Michyja Batshuayija, koji su naše navijače udarali nogom, Disciplinskom odboru. Time je poslana jasna poruka da se profesionalnom igraču dopušta nasilje na terenu te se time legitimizira i potiče nasilje u Turskoj", dodaju iz Trabzonspora.

GALERIJA Petković srušio Hajduk na Poljudu! Livaja se ozlijedio, Hajduk sve dalje od titule prvaka

Super Lig - Trabzonspor v Fenerbahce
1/31

Komentara 1

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
06:49 02.04.2024.

Divljaci. Sve klubove raspustiti, a Livakovića brodom prebaciti na drugu stranu - u grčku ili talijansku ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije