Napravili iznimku

Pozitivna na dopinškom testu, a smije na Olimpijske igre!

hope solo
cwesn.com
10.07.2012.
u 10:46

Radi se o američkoj nogometašici Hope Solo koja je bila pozitivna na zabranjenu supstanciju kanrenon.

Kakva li je samo sretnica Hope Solo! Američka nogometna reprezentativka bila je pozitivna na dopinškom testu koji je obavila 15. lipnja, ali se provukla samo s upozorenjem i moći će nastupiti za SAD na Olimpijskim igrama u Londonu! Naime, vratarka je u uzorku urina imala kanrenon, ali je imala sreće što pronalaženje te nedozvoljene supstancije omogućava da se sportašu izrekne samo upozorenje, odnosno suspenzija nije obvezna.

Olakotna joj je okolnost što joj je lijek koji sadržava kanrenon propisao liječnik opće prakse.

– Uzimala sam lijek zbog menstrualnih poteškoća i nisam znala da sadrži diuretik. Kad sam postala svjesna što se dogodilo, odmah sam obavijestila Američku antidopinšku organizaciju i u potpunosti surađivala u slučaju istrage – izjavila je Hope Solo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije