Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SPEKTAKL

Poznat je datum uzvratne borbe Usika i Furyja. Evo kada konačni vladar teške kategorije biti odlučen

Foto: REUTERS
1/82
29.05.2024.
u 13:40

Dva suca su bodovala borbu u korist Usika (115:113 i 114:113). Treći je bio na strani Furyja (114:113). Usik je ovime i dalje neporažen (22-0), dok je Fury upisao svoj prvi poraz (34-1-1). Britanac će za sedam mjeseci imati priliku ugroziti dominaciju Ukrajinca

Uzvratna borba između Oleksandera Usika i Tysona Furyja za teškaške pojaseve bit će 21. prosinca u Saudijskoj Arabiji. Ukrajinac je nedavno ujedinio teškaške pojaseve porazivši Britanca podijeljenom odlukom sudaca. Deveta runda borbe bila je presudna. Ukrajinac je zadao niz sjajnih udarca od kojih su Furyju popustile noge, a u stojećem položaju uspio se zadržati isključivo zahvaljujući konopcima.

Premda Usik niti nakon tog niza dobrih udaraca nije uspio izboriti definitivni prekid borbe, sudac je morao uskočiti i brojati Furyju što je donijelo odlučujuću prednost u borbi. Srećom po Britanca, sve se odigralo pred kraj runde pa ga je od nastavka napada spasilo zvono. U idućoj je rundi Usik umjesto lova na nokaut odlučio uspostaviti kontrolu nad borbom i privesti je kraju.

VIDEO Istezao se, trčao i pokazao zavidnu liniju: Milanović je tada na Šestinama trening odradio s Cro Copom

Dva suca su bodovala borbu u korist Usika (115:113 i 114:113). Treći je bio na strani Furyja (114:113). Usik je ovime i dalje neporažen (22-0), dok je Fury upisao svoj prvi poraz (34-1-1). Uzvratna je borba trebala biti i ranije, u listopadu, no pomaknuta je dva mjeseca kasnije. 

Prema dogovoru prije meča, novac od nagrade dijeli se tako da 70 posto ide Furyju, dok 30 posto odlazi Usiku. Nagradni fond je iznosio 195 milijuna dolara, što znači da je engleskom boksaču otišlo 145 milijuna, dok je ukrajinski dobio 50 milijuna eura. Prema Usikovoj najavi, dio tog iznosa donirat će u svrhe Ukrajinske borbe protiv Rusije.

GALERIJA Pogledajte neke od najzanimljivijih trenutaka meča Usik i Fury

1/82

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije