bogati nagradni fond

Poznato je koliko će suci zaraditi u Kataru: Poljaku se smiješi pravo bogatstvo zbog finala

QAT, FIFA WM 2022, Argentinien vs Australien
EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza
16.12.2022.
u 09:50

Svjetsko prvenstvo u Kataru obilježeno je golemim novcem, nemaju samo nogometaši povoljne financijske uvjete. Suci, uključujući i glavnog suca finala Szymona Marciniaka, također će dobiti vrlo dobru naknadu.

Finale svjetske smotre u Kataru na rasporedu je u subotu od 16 sati, a sastaju se branitelji naslova Francuzi i Argentinci predvođeni Leo Messijem. Fifa je morala dobro razmisliti koga će staviti za glavnog suca nakon potpunog debakla eminentnog španjolskog suca Mateu Lahoza. Izbor je pao na Poljaka Szymona Marciniaka, dobro poznato lice iz Lige prvaka, sudio je i jedno europsko te svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Poljski mediji otkrili su koliko će ukupno zaraditi sudeći na SP-u, Fifa daje bogate dnevnice. Poljak će samo za sudjelovanje na turniru dobiti 70.000 dolara. Dodat će 3.000 dolara za utakmicu grupne faze i još 10.000 dolara za utakmicu osmine finala. Zanimljivo je da FIFA ne razlikuje stope za suce ovisno o fazama nokaut faze. Marciniak će za domaćinstvo najvažnije utakmice prvenstva dobiti još 10.000 dolara. To će ukupno iznositi 93.000 dolara.

Njegovi će pomoćnici zaraditi nešto manje, do određenih 25.000 dolara za sudjelovanje, te će dodati 2.500, odnosno 5.000 dolara za sljedeće faze. Uspoređujući svjetsko prvenstvo s najvećim klupskim događajem, odnosno Ligom prvaka, zarada je čak tri puta veća u reprezentativnim natjecanjima. U odnosu na 2010. godinu i Južnu Afriku, iznos je dvostruko veći. Za Marciniaka će to biti treći veliki događaj u karijeri.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 


Ključne riječi

Komentara 8

BU
bubacro
10:11 16.12.2022.

a koliko je tek nepoznato

ST
stefj
10:34 16.12.2022.

Suci po zadatku su uvijek najbolje plaćeni. FIFA od nogometa radi onaj američki wrestling...

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:41 16.12.2022.

To je sitniš prema onome što se dobije ispod stola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije