LEGENDARNI ZEC

Poznato koliko je Goran Ivanišević zaradio u karijeri. Jedan je od najbogatijih svih vremena

Egshibicijski teniski meč na Sarajevo Film Festivalu
Armin Durgut/PIXSELL
08.09.2024.
u 17:00

A Ivanišević je po zaradi 29. tenisač svih vremena s tim da su u njegovo vrijeme zarade od turnira bile znatno manje nego danas

Goran Ivanišević (53), legendarni hrvatski tenisač i bivši trener Novaka Đokovića, iza sebe ima zavidnu karijeru. Goran je bio drugi igrač svijeta, osvojio je 22 turnira te Grand Slam i Davis Cup, a vrhunac svega bilo je spektakularno osvajanje Wimbledona 2001. godine. U tenisu se svaki tjedan ponedjeljkom osvježavaju rang liste, ali s njima se uređuju i liste zarada tenisača i tenisačica od nastupa na turnirima. Zarade od turnira su transparentne pa se tako za svakoga zna koliko je uprihodio. Naravno, u ovo se ne ubrajaju zarade od sponzora, a one su često mnogo više nego zarade na turnirima.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Egshibicijski teniski meč na Sarajevo Film Festivalu
1/24

A Ivanišević je po zaradi 29. tenisač svih vremena, s tim da su u njegovo vrijeme zarade od turnira bile znatno manje nego danas. Samo od nagrada na turnirima Goran je u karijeri zaradio 19 milijuna i 876 tisuća dolara. Međutim, na većinu turnira dolazio je samo uz novčano jamstvo, koje se kretalo između 100 i 200 tisuća dolara. Tijekom karijere imao je i bogate sponzorske ugovore sa Sergio Tacchinijem, Diadorom, Headom... Procjenjuje se da je u karijeri zaradio više od 40 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Svojedobno je poznati hrvatski medij Nacional objavio informacije da Goran Ivanišević od treniranja Novaka Đokovića tjedno zarađuje između 6000 i 10.000 eura. Prema informacijama Nacionala, Ivanišević je zarađivao i do 40.000 eura, no u slučaju bonusa iznos bi bio znatno veći. Navodno je deset posto od svakog osvojenog Grand Slama Novaka Đokovića pripadalo Ivaniševiću, a procjenjuje se da je Ivanišević samo u 2023. godini, bez bonusa, za 25 odnosno 32 tjedna putovanja na kojima je bio s Novakom, inkasirao oko 300.000 eura.

Komentara 11

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
20:03 08.09.2024.

Dobio je od Đokovića neusporedivo više, ali ta nevidljiva lova je pod šifrom, u švicarskim sefovima.

Avatar Aurel
Aurel
21:46 08.09.2024.

koji besmisleni naslov - JEDAN OD NAJBOGATIJIH. a onda u tekstu - tek je 29. mjestu!!! pod pojmom "jedan od..." misli se na prvih 5-6

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:57 09.09.2024.

I svejedno prvoj ženi hoće oduzeti stan u Dalmatinskoj, kojeg joj je darovao. Gdje je spiskao toliku lovu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije