US OPEN

Pravi Kaos na US Openu: Jedan igrač povraćao, Sinner završio na podu

U.S. Open
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
1/4
07.09.2024.
u 15:35

Od ispadanja Carlosa Alcaraza u drugom, odnosno Novaka Đokovića u trećem kolu, Sinner je postao prvi favorit turnira te ga još samo jedan meč dijeli od osvajanja drugog Grand Slama karijere

Završnica zadnjeg Grand Slama sezone US Opena je pred nama, ostali su još samo finalni okršaji muške i ženske pojedinačne konkurencije te muške konkurencije parova. U muškoj pojedinačnoj konkurenciji igrat će prvi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner i najveće iznenađenje turnira, Amerikanac Taylor Fritz

Sinner je u polufinalu slavio protiv Jacka Drapera 7-5, 7-6 i 6-2, a Fritz protiv Francesa Tiafoea 4-6, 7-5, 4-6, 6-4 i 6-1. Zanimljive scene su se odvijale u ovom prvom okršaju, pogotovo u drugom setu.

Draper je nekoliko puta povratio i ručnikom brisao teren, a Sinner je u poenu kojeg je završio silovitim forhendom, pao na lijevu ruku i ozlijedio zglob. Sinner je poslije pozitivnih testova na doping izgubio dobar dio navijača, a u finalu će mu biti još teže s obzirom da će se u finalu susresti s domaćim predstavnikom. Nakon meča Sinner i Draper su dali izjave:

"Jack i ja se jako dobro poznajemo i dobri smo prijatelji. Bio je to vrlo fizički zahtjevan meč. A polufinale na Grand Slamu je nešto posebno. Osjećaš veliku napetost. Vidjet ćemo kako je zglob sutra kad se tijelo ohladi. Sigurno će biti drugačije. Nadajmo se da nemam razloga za brigu", rekao je Sinner.

"Kad igraš protiv vrhunskih igrača, intenzitet je drugačiji. Bila je to velika prilika za mene. Definitivno sam bio malo nervozniji nego inače. Anksiozna sam osoba, borim se s anksioznošću. Jako sam loš na terenu kad stvari postanu tijesne", kaže Draper.

Od ispadanja Carlosa Alcaraza u drugom, odnosno Novaka Đokovića u trećem kolu, Sinner je postao prvi favorit turnira te ga još samo jedan meč dijeli od osvajanja drugog Grand Slama karijere nakon ovogodišnjeg Australian Opena. Tako bi u slučaju sutrašnje pobjede sa svojim glavnim rivalom Alcarazom podijelio ovogodišnje Grand Slamove, odnosno svatko bi u svojoj vitrini imao po dva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije