POHAĐA ŠKOLU NA SJENJAKU

Predivna gesta Osječana: Mladi Ukrajinac pobjegao od rata, a sada gleda utakmice bijelo-plavih

Foto: NK Osijek
1/2
14.03.2022.
u 19:54

- Navijam za Dinamo Kijev i Manchester City, a imao sam veliku želju doći na utakmicu Osijeka. Šteta zbog remija… Već sam bio u Osijeku 2018. godine, hvala svima koji se trude učiniti moj boravak ovdje što lakšim

Početkom 2022. godine NK Osijek je aktivirao opciju iz posudbe Jevgena Čeberka te je 23-godišnjeg ukrajinskog braniča otkupio od LASK-a. Do sada je za Osijek odigrao 26 utakmica uz jedan gol i  asistenciju, a jedini je Urkajinac u HNL-u.  

- Nadam se kako će prevladati razum te da rata neće biti. Za mene bi rat bi sulud. Moji roditelji nisu u najugroženijoj zoni jer smo iz srednje Ukrajine, ali nikada nije ugodno kada ti se domovina suočava s prijetnjom rata - govorio je prije mjesec dana za Glas Slavonije Jevgen Čeberko, ali se njegove želje nisu ispunile. Ukrajina je zahvaćena agresijom Rusije, a njezin narod bježi u sigurnija područja. Tako se i u Osijeku našao jedan mladi Ukrajinac koji je u našoj zemlji došao potražiti spas. Tako su Osijek i njihov branič  na utakmici protiv Gorice imali posebnog navijača. Rat koji bijesni u njegovoj državi doveli su mladog Ukrajinca Nazara u Hrvatsku.

Tu je krenuo u osmi razred Osnovne škole Frana Krste Frankopana na osječkom Sjenjaku. Nakon što je prijateljima iz škole rekao da bi volio otići na utakmicu Osijeka dečki su se brzo organizirali.

- Navijam za Dinamo Kijev i Manchester City, a imao sam veliku želju doći na utakmicu Osijeka. Šteta zbog remija… Već sam bio u Osijeku 2018. godine, hvala svima koji se trude učiniti moj boravak ovdje što lakšim, a nadam se da ću uskoro ponovo doći na utakmicu. Hvala Jevgenu na dresu, bit ću njegov veliki navijač - rekao je Nazar, Ukrajinac, kojemu je Čeberko poklonio potpisani dres.

- Kupio sam mu ulaznicu za utakmicu, a zajedno s još nekoliko prijatelja skupili smo novac i kupili mu šal. Stvarno voli nogomet, a mi se na sve načine trudimo barem malo mu olakšati situaciju u kojoj se našao - rekao je Nazarov prijatelj Ante za NK Osijek. 

Podsjetimo, Osijek je protiv Gorice odigrao 0:0 te nije iskoristio priliku zajesti na vrh HNL tablice, a Bjelica nije bio sretan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije