Wenlock i Mandeville

Predstavljene maskote Olimpijskih igara u Londonu

Mandeville Wenlock
AFP
20.05.2010.
u 10:40

U Londonu su predstavljene maskote Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2012. godine. Njihova su imena Wenlock i Mandeville, a njihov izgled pomalo podsjeća na svemirce.

Organizacijski odbor Olimpijskih igara predviđa da će maskote biti veliki hit među djecom.

- One će povezati mlade ljude sa sportom i pričati priče o ponosnoj olimpijskoj i paraolimpijskoj povijesti. Povezujući mlade ljude s vrijednostima sporta, Wenlock i Mandeville će pomoći djeci da teže ostvarivanju svojih maksimuma – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu Sebastian Coe.

Wenlock je dobio ime po Much Wenlocku, gradiću čije su lokalne igre inspirirale oživljavanje modernnih Olimpijskih igara, dok je Mandeville dobio ime po Stoke Mandevilleu, mjestu gdje je utemeljen paraolimpijski pokret.

Prve reakcije u javnosti na maskote i nisu baš bile najbolje. I dok ih Organizacijski odbor naziva “futurističkim i magičnim bićima”, zli komentari opisuju ih kao opake i jezovite poput “mutiranih Telletubbiesa”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije