NASILJU NEMA MJESTA

Premijer Plenković komentirao navijačke nerede u Splitu

Kaos na Poljudu: Torcida upala na teren, igra?i pobjegli u tunel! Specijalci tjerali huligane
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/8
04.04.2024.
u 13:12

- Sport je jedna od onih aktivnosti koja je izrazito važna svim Hrvatima, to je područje u kojem smo izrazito uspješni, budimo onda i uspješni u civiliziranom praćenju i pokažimo visoku razinu kulture i pristojnosti - rekao je Plenković.

Hrvatski premijer Andrej Plenković prokomentirao je sinoćnje nerede na Poljudu nakon utakmice Hajduka i Dinama (0:1).

- Ističemo da nasilju nema mjesta u sportu i zalagat ćemo se za to. Sport je jedna od onih aktivnosti koja je izrazito važna svim Hrvatima, to je područje u kojem smo izrazito uspješni, budimo onda i uspješni u civiliziranom praćenju i pokažimo visoku razinu kulture i pristojnosti - rekao je Plenković.

Nažalost, susret su obilježili i navijački neredi stotine domaćih huligana iz Torcide koji su po zadnjem sučevom zvižduku utrčali na teren i pokušali napasti igrače Dinama. Gosti su uspjeli pobjeći u svlačionicu, a policijski službenici su pravovremeno reagirali i potjerali ih natrag na tribine, nakon čega su torcidaši stolcima i raznim metalnim predmetima gađali policajce s tribina više od pola sata nakon susreta.

Nasilje se prelilo i na ulice Splita, a lakše je ozlijeđeno osam policajaca.

- Razumijem frustraciju navijača, svi smo frustrirani, ali nije način da to ide u destrukciju. Ne mogu to podržati ni opravdati. To nije Hajduk, nije Split - rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije