JAN DOLEŽAL

Prijatelji ga zezali da su zbog gola izgubili novac

'10.08.2013., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 05. kolo, NK Hrvatski Dragovoljac - GNK Dinamo. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
13.08.2013.
u 11:00

Utakmica s Dinamom potvrdila je opet uzlaznu putanju mladog Doležala. Osim toga, Jan je asistirao u utakmicama sa Slavenom i Hajdukom. Pogodak Dinamu posebno mu je drag. Jan je zatresao temelje novog projekta Mamića.

Pogotkom Dinamu Jan Doležal (20), mladi napadač Hrvatskog dragovoljca, privukao je pozornost šire nogometne javnosti. No, bolji poznavatelji nogometa znaju sve o Janovu potencijalu. On je već formiran igrač nevjerojatne zrelosti i nogometne inteligencije s obzirom na godine. Prošao je mlade hrvatske selekcije do 19 i do 20 godina, a SP igrača do 20 godina u Turskoj propustio je zbog ozljede.

Poseban osjećaj

Utakmica s Dinamom potvrdila je opet uzlaznu putanju mladog Doležala. Osim toga, Jan je asistirao u utakmicama sa Slavenom i Hajdukom. Pogodak Dinamu posebno mu je drag. Jan je zatresao temelje novog projekta Zdravka Mamića. 

U Dinamu je izazvao turbulencije koje bi mogle imati i ozbiljnije posljedice na struku u Maksimiru. Nakon utakmice u Kranjčevićevoj zaorilo se \"Večeras je naša fešta\".

– Bio je to poseban osjećaj. To je nagrada za ovih par utakmica u kojima smo dobro igrali. Pokazujemo da možemo. Imali smo peh, protiv Hajduka... – počeo je Doležal.

Je li bilo posebnog slavlja?

– Samo smo malo zapjevali u svlačionici. Svaki put kad je dobar rezultat predsjednik uđe u svlačionicu i onda zapjevamo.

Hoće li predsjednik dati dodatne premije?

– Nismo razgovarali o posebnim nagradama, no vjerujem da će ih biti – dodao je Jan.

Tko je bio među prvim čestitarima?

– Djevojka Marina mi je prva čestitala. Kasnije svi. Cijeli dan sam s djevojkom pričao o tome kad ću zabiti gol i kad sam ga zabio najprije sam pomislio na nju.

Osjećate li se sad kao zvijezda?

– Ma ne bih sad dizao u nebesa taj jedan pogodak. Moji prijatelji su svi dinamovci i rekli su mi: \"Pa kud baš Dinamu, zeznuo si nas na kladionici\". No, drago im je zbog mene. 

Prve nogometne korake Doležal je napravio sa sedam godina u Velikoj Mlaci. S jedanaest godina otišao je u Dinamo i proveo ondje tri godine, a potom je došao u Dragovoljac.

– Nisam previše vezan uz to razdoblje u Dinamu. No, od tamo imam lijepa iskustva. Dinamo je veliki klub. Ja sam dinamovac, naravno da bih se jednom volio vratiti u Dinamo.

Klasična špica

Koja je vaša prirodan pozicija?

– Najviše mi odgovara pozicija klasične špice, znam igrati i na lijevom krilu...

A kakav bi vas golgeterski učinak zadovoljio ove sezone?

– Ne bi bilo loše da zabijem desetak–petnaestak komada.

Tko se brine za vašu karijeru?

– Andrija Kćira i Milorad Gajić, tu su za sve što mi treba.

Kako vidite svoj daljnji razvoj karijere?

– U bližoj budućnosti želim se okušati u inozemstvu. Španjolski nogomet mi je najbliži – zaključio je Doležal.

>> Duje Čop: Igrali smo katastrofalno, treba nas biti sram

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije