Angelo Henriquez

Prije Peteva bio sam ljutit i nezadovoljan, sad sam sretniji!

Angelo Henriquez
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
18.11.2016.
u 16:48

– Volim Zagreb, a posebno volim vrijeme adventa, kad je grad ukrašen i lijep, pogotovo padne li snijeg. Jako je lijepo ovdje.

Da je Dinamu Angelo Henriquez kakav je taj Čileanac bio u prvoj sezoni u Maksimiru, dojam o igri plavih bio bi puno bolji, sigurno bi bilo više golova u suparničkim mrežama. No, kad je prošlog ljeta otišao na Copa Americu i ondje ostao do kraja jer je njegov Čile osvojio naslov prvaka, vratio se neki drugo Angelo. Dijelom si je sam kriv jer u Dinamu su mu nudili odmor, ali želio se odmah priključiti borbi za Ligu prvaka i jednostavno se izgubio. Ove sezone opet ne zabija, u 21 nastupu postigao je svega dva pogotka.

Hvatski jezik je težak

Simpatični, još uvijek mladi (22) Čileanac snašao se u Zagrebu, uvijek nam je pomagao kad bismo radili intervjue s igračima i prevodio sa španjolskog na engleski jer hrvatski ipak ne govori tako dobro.

– Uh, hrvatski je težak. Ne govorim ga baš najbolje, iako puno toga razumijem. Naravno, razumijem većinu toga što nam trener govori na hrvatskom, ali teško mi je razgovarati. Fali mi još dosta riječi, ali volio bih jednog dana tečno govoriti hrvatski – kaže Angelo.

Kako biste ocijenili svoju sezonu u Dinamu?

– Nisam igrao najbolje u dosadašnjem dijelu sezone, ali ide nabolje. Moram priznati da sam bio vrlo ljutit i nezadovoljan u početku jer nisam puno igrao. Naravno, svaki igrač želi igrati, pa sad pokušavam što bolje trenirati i davati sve od sebe na treninzima i utakmicama. Cilj mi je i želja postići što više golova ove sezone.

Što se promijenilo za vas dolaskom Ivajla Peteva?

– Kod njega sam počeo više igrati! To je glavni razlog zbog kojeg sam sada puno sretniji i zadovoljniji, jer do njegova dolaska nisam puno igrao. Dobro radimo, imamo dobru komunikaciju i zadovoljni smo trenerom.

Dinamo zaostaje šest bodova za Rijekom, koja igra jako dobro, a Dinamo se muči, možete li izgubiti naslov prvaka?

– Mislim da smo sposobni obraniti naslov prvaka. Vjerujem u to iako je Rijeka i dalje na vrhu. Igramo još dvije utakmice međusobno i moramo je pobijediti. Riječani isto tako mogu i izgubiti koji bod u nadolazećim utakmicama. Ne trebamo razmišljati o njima, trebamo misliti samo o tome da pobjeđujemo i osvojimo sve bodove. Proljetni dio sezone bit će zanimljiv, a mislim i da je pritisak na obje momčadi velik. Napravit ćemo sve da obranimo naslov.

Voli putovati s djevojkom

Prvi korak na tom putu vam je današnja utakmica s Istrom.

– Neće to biti lagan posao. Bitno je da svi želimo pobjedu, a cilj nam je da postignemo dobre rezultate u svim utakmicama do kraja sezone. Naporno se pripremamo i treniramo pa želimo dobro igrati i u toj utakmici. Moramo pobijediti, svaki nam je bod bitan i ta bi nam pobjeda, uz nove bodove, svakako bila i odličan uvod za Lyon.

Viđamo vas uglavnom na stadionu, što kao stranac radite u Zagrebu izvan nogometa?

– U slobodno vrijeme sam uglavnom s djevojkom, idemo u kino, u šetnje sa psom, prošetamo centrom grada ili odemo na kavu. Kad imam vremena, često nekamo otputujemo.

S kime se družite? Što vam se u gradu najviše sviđa?

– Volim Zagreb, a posebno volim vrijeme adventa, kad je grad ukrašen i lijep, pogotovo padne li snijeg. Jako je lijepo ovdje. Najviše vremena provodim sa Sigalijem, Fernandesom, Olmom, Machadom i Matelom. Dobri su ljudi, prijatelji smo i s njima se osjećam jako lijepo, kao da sam kod kuće – pričao nam je Henriquez koji će već danas nastojati vratiti se u golgetersku formu.

Jer, dva pogotka u 21 utakmici premalo su za takvog napadača.

Komentara 1

TW
TWITOIST
20:10 18.11.2016.

Treba istjerati i tebe i njega i ono sto je ostalo .Sezona je izgubljena treba krenuti sa juniorima pa polako uigrati ekipu koja ce za par godina igrati zmirec a ne ko sada ,vidi se da su sa razlicitih Kontinenata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije